Svijet
0

Sedam mrtvih u rušenju mosta u Minneapolisu

Sarajevo-x.com
Most u gradskoj jezgri Minneapolisa, zatrpan automobilima koji su tokom špice izlazili iz grada, iznenada se urušio u rijeku Mississippi povlačeći za sobom desetine automobila i odnijevši najmanje sedam života.

Most, koji je bio jedan od glavnih ruta za ulazak i izlazak iz centra Minneapolisa, nalazio se usred rekonstrukcije. Dvije trake iz oba smijera bile su zatvorene zbog popravki, kada se most srušio.

"Saobraćaj je tekao u dvije trake i bio je jako zbijen na mjestu gdje se most urušio. Ti automobili su završili u rijeci. U ovom trenutku sve ukazuje na to da je most doživio strukturalni kolaps", rekla je poručnica gradske policije, Amelia Huffman .

Šef Vatrogasne službe Minneapolisa Jim Clack je rekao da je 60 osoba odvezeno u bolnice te da bi broj mrtvih mogao rasti.

Spasioci su obustavili potragu za preživjelim nakon što je pao mrak. U tom trenutko bilo suviše opasno pretraživati mutne vode pune velikih ostataka mosta i najmanje 50 automobila.

"Mislimo da je u vodi više automobila, nego što možemo vidjeti sada", rekao je Clack, dodajući da su šanse za pronalaženje preživjelih male.

Odjeljenje za nacionalnu sigurnost također je potvrdilo da rušenje mosta ne izgleda kao teroristički čin.