Najveća oluja u historiji
0
Queensland preživio nalet ciklona Yasi
Komentari (33)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@Ja Ako ista Bosanac dobro gradi onda su to kuce, i Titine zgrade su na bosanskim ledjima izgradjene!
Znaci ovo su betonske kuce a ne limene kao na Haitiju. Kod nas bi ostalo samo ono sto je Tito sagradio.
Sevap bi bio da im damo recept za cigle.
Ma ne padajate na njihove gluposti , ja sam na Floridi evo 13 godina , ...znam vrlo dobro sta pricam.....pogledajte te \"kuce\" ....gomila lima i daske desteke(da je desetka) , isto kao i kod mene na Floridi , pa sta da covjek ocekuje kad je malo jaci vjetar sa kisom? Oni napucaju do te mjere preko TV , a samo u jednu svrhu , da bi ljudi kupovali , vodu , baterijske lampe , i sve ostale gluposti , stvar zarade , nista vise ....kod nas ovakav vjetar pomakne koji crijep sa krova i to je to....
eto decki austalac vam fino, izvorno, narodski objasni, i amerikanci i japanci imaju slicne razloge. Ali nek je TITO znao, i nek NAROD ZNA
Ok,kao prvo..pozdrav iz Australije,iako je svi toliko mrzite..ne znam zasto al hajd nije ni bitno. Sto se tice ovih vasih komentara,konstrukcija kuce ovdje je takva da moze podnijeti klimu,kakva je ovdje..Znaci,radi se prvo drvna konstrukcija..itd..i onda ide fasada ili cigla naravno,moja kuca je od cigle. Prave se tako,da u slucaju potresa,oluja izdrzi sav teret i nece se urusiti kod slijeganja tla,vec ce se prilagodjavati..ako ste me razumjeli.. Sto se tice nasih kuca,bosanskih,ni jedna nebi podnijela klimu kakva je ovdje. Zato se ovdje i prave ovakve kuce..i meni je to bilo cudno i smijesno al to je tako..i vjerujte mi da nisu nestabilne koliko vam se cini.Ovdje da napravite normalnu kucu,znaci od nekih 400 2 kosta oko $200.000, plus zemlja ce vas doci puno vise...mislite li da lim i karton toliko kostaju..haha\' Pozzz volimo mi vas bgm.
Englez zna
Da vidim koji ce vijetar moju kucu srusit, siporeks poduplan, fasada malterena troduplim slojem, temelj 3m u zemlju ukopan a 1.50m sirine, 50 godina je pravio !
samo siromahi vjeruju u babine gatke i nekakvo vanzemaljsko izmisljanje...... da ti je samo znati sta rumunski siromahi izmisljaju o zapadu i americi, pao bi na dupe :D usput: pokenjam se na titov grob i beograd treba bombardovati.
meni nisu nikako jasni ovi ameri i australci imaju svaki mjesec po jedan tornado ili sta vec i prave kuce od slame...pa jestel culi za ciglu, elemente ili tako nesto?
Vrijem se mijenja. Ko bi rekao da ce Ameriku zhvatiti val hladnoce (naj veci u zadnjih 200-ta godina. A tako i vama bih porucio, pogledajte se malo oko sebe i ne mlatite praznu slamu, jer neznate sta ce vam se desiti u skorijoj buducnosti. Ako vam se desi nesto lose(sto nebih zelio da se desi) sjetite se mojih postova. Nek vam bude sve po planu zelim vam i da dobijete malo pameti bilo bi jos bolje.
Ove njihove kuce dobre za odlogu...
joj, pa nijedna zrtva na ovome zapadu? :D a ja i chuk norris ocekivali pola australije da izgine jer su nam dragi beograd bombardovali :D
moralo ih je pomesti, kad prave kuce od kartona
kako su najavljivali ja sam mislio nema nista od grada vise.a ono odnjelo par krovova i kukaju nesto
Foks zna :D
izgubio si sve, ali ostao ti je zivot, i svima vama, zahvaljujuci pametnima. Zahvaljujuci pametnima zivis, i opet ces imati, i suti zahvali se Bogu i pametnima.