Komentari (42)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pošto znam ruski jezik,jer sam radio osam godina u Rusiji i tri u Kazahstanu..zanimljivo je,da u Kazahstanu ne postoji u opšte komflikt između KAZAHA (suni muslimana/žute rase) i Rusa (pravoslavnih/bijele rase)...inače, u Kazahstanu živi skoro 4 miliona Rusa...pored Rusa tu žive i još Uzeki (suni muslimani, jezički srodni Kazahima) kojih ima pola miliona...takođe ima pola miliona Ukrajinaca...zatim oko trista hiljada Ujgura (takođe jezički srodni Kazahima)...oko dvijesta hiljada Tatara (takođe srodni KAZAHIMA)...i zanimljivo,u Kazahstanu već dugo živi oko dvjesta hiljada Njemaca...do 1990 bilo ih je pola miliona...Kazahi su imali problema sa Ujgurima,Uzbekima,Čečenima,ali nikad sa Rusima...čudno...valjda znaju da im je Rusija najveći i najjači susjed...valja održavati prijateljske odnose sa njima,a ne biti GLUP...200 GODINA su bili pod ruskom čizmom,pa nisu nestali,čak su im ruski komunisti dali državu
2008 u Gruziji je bilo opipavanje pulsa Rusiji...glupi Sakašvili nasjeo na priču o EU-NATO integracijama pa se osilio i napao Juznu Osetiju i Abhaziju gdje su bili stacionirani mirovnjaci iz Rusije,koji su došli potpisanim mirom iz 1994. godine...i ovaj događaj u Ukrajini je takođe opipavanje pusla Rusiji,i to sve rade Ameri,dok je EU njena kolonija...sad EU ispašta...Ukrajina 23 godine je živila u nezavisnosti i miru...ni jedne pobune Rusa nije bilo,i ako 30% grđana Ukrajine priča ruskim jezikom,dok je Krima bio republika sa apsolutnom ruskom većinom...preko noći dođoše budale i sve unistoše...sad je kasno..zauvjek izgubili i onako poklonjeni Krim (1954)...i ne samo to,sad će imati svoje nove dvije republike na istoku,na kojima neće nikad dobiti kontrolu,a samo na papiru će biti u Ukrajini...pogledajte Kazahstan...Rusa tu živi 24% i jezik im je priznat za službeni jezik,pored kazahstanskog...niti se bune,niti protestuju...ali Kazahstan ima mudrog predsjednika ;)
Ja suplje,isto Bosna.
Malo se zapad i njihovi drugari cifuti preracunali sa Putinom, prnuli su u sisu. Rusija je u mnogome pravila greske ali po pitanju Ukraine je potpuno podrzavam.
Ukrajinci su davno jedni drugima međusobno složili.
zadnja mrečenica je mrak ... ako je neko skonta nek mi objasni ... hvaala :-)