Komentari (3)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
E moj \'gorstak\', pa ti od sume ne vidis drvece.Ovo sto se desava u Arapskom svijetu je sve po \'skeduli \' napravljenoj u Americi zar ti nije jasno.Okakvom ti to ujedinjenju pricas kad se ide na to da se iLibija podijeli na dva dijela, Irak na tri itd...itd.
dobra analiza gorstak kao prstom u _____
sva ova zbivanja ukazuju na tocnost moje analiza: da li ovi prosvjedi vode ka panarabizmu, i to ovaj put ne kao incijativa nekog diktatora tog podrucja, vec kao politicko budjenje arapskog naroda, koje bi moglo voditi ka jedinstvenoj politici i organizaciji tog dijela svijeta. ako stvari krenu tim tokom utjecaj amerike i ostalih svjetskih sila u tom podrucju bio bi daleko umanjen, a arapski svijet bi postao jedan od nezaobilaznih faktora u svjetkoj politici. Podrucje od atlanskog do indijskog oceana, geopoliticki jako bitan uz to bogat sirovinama koje su i te kako neophodne u danasnjem svijetu. Gubi li Amerika polako svoj utjecaj u svijetu, upravo sa onim sto tako zarko zagovara...uvodjenjem demokracije... Ako taj dio svijeta postane politicko i privredno vlasnistvo naroda koji tu i zive...sasvim sigurno ce se pojaviti jos jedan jako bitan \"igrac\" na politickoj svjetskoj pozornici.