Slavili dugo u noć
56

Pogledajte kako su građani širom regiona dočekali Novu godinu

N. C.
Vatromet u Zagrebu (Foto:  Goran Stanzl/ Pixell)
Vatromet u Zagrebu (Foto: Goran Stanzl/ Pixell)
U gradovima širom regije organiziran je javni doček Nove godine, a građani su slavljem ispratili staru i ušli u novu godinu.

Mnogi gradovi organizirali su javne dočeke Nove godine, iako su na snazi epidemiološke mjere koje su ponovo uvedene zbog opasnosti od širenja koronavirusa. Građani širom regiona slavili su dugo u noć, a zabave nije nedostajalo Beograđanima, Zagrepčanima, Splićanima, Novosađanima i drugim građanima.

Zagreb

Doček Nove godine u Zagrebu (Foto: Goran Stanzl/ Pixell)
Doček Nove godine u Zagrebu (Foto: Goran Stanzl/ Pixell)

Slavlje u Zagrebu je počelo još u 18.30 sati, a od 20 sati građane su zabavljali Filharmoničari koji su održali koncert posvećen legendarnom Queenu, a nakon toga su krenuli i koncerti Filipa Rudana, Lu Jakelić, Igora Drvenkara i ostalih.

U Novu godinu građane Zagreba je uveo popularni bend Psihomodo Pop. Svoju čestitku sa pozornice na Jelačić placu po prvi puta je uputio odlično raspoloženi gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Jelena Karleuša i Marija Šerifović u Beogradu

Grad Beograd je ove godine organizirao javni doček Nove godine. On je održan ispred Narodne skupštine u Beogradu, a nastupale su popularne srbijanske pjevačice. Noć za pamćenje Beograđanima je priredila Jelena Karleuša, a publiku su zabavljale i Marija Šerifović i Sara Jo.

U Beogradu doček Nove godine organiziran je i na drugoj lokaciji odnosno na Sava Promenadi gdje su nastupale poznati regionalni pjevači - Goran Bregović, Mladen Vojičić Tifa, Saša Kovačević, Angelina i Cobi.

Split

Split je ove godine imao skroman doček Nove 2022. godine, al mnogi Splićani su se potrudili, i Novu godinu su dočekali kako i priliči.

Splićane i njihove goste u 2022. godinu uveo je popularni splitski bend TBF, a predgrupa im je bila irski pop bend Thrill Band.

U predivnom ambijentu splitskog Bedema Cornaro dočekana je Nova 2022. godina. Rasplesane i vesele Splićane koji su u Novu godinu ušli na ovoj lokaciji zabavljao je Taxi bend.

Split je svojim građanima i posjetiteljima pripremio bogatu prazničnu ponudu. Tokom decembra u ovom dalmatinskom gradu odvijaju se brojini programi u sklopu adventa, a bit će organiziran i javni doček nove godine.

Domaći bendovi u Dubrovniku

Još jedan primorski grad organizirao je uzbudljiv program na otvorenom, a riječ je o Dubrovniku. U sklopu zimskog festivala organiziran je doček Nove godine, a nastupali su popularni hrvatski bendovi Vatra, na čelu s Ivanom Dečakom, te Silente.

U Novom Sadu tamburaši

Slavlje u Novom Sadu počelo je u podne. Trubači, tamburaši i mnogobrojni bendovi našli su se u centralnoj šetališnoj zoni, a šarena povorka slavljenika, zabavljača i trgovaca protezala se od Trga slobode, preko Zmaj Jovine i Dunavske ulice do Trga republike i Dunavskog parka.

Niš

Građane niša u Novu godinu uveli su Alen Ademović i Zorica Brunclik. Javni doček organiziran je na na Trgu kralja Milana, a pjevači su publici pružili noć za pamćenje. Tačno u ponoć na više lokacija u Nišu ispaljen je vatromet.