Svijet
0

Počela izgradnja Arene Zagreb

FENA
Zagreb
Zagreb
Polaganjem kamena temeljca na gradilištu u zagrebačkom naselju Laništa danas je započela izgradnja Arene Zagreb, višenamjenske dvorane za 15.200 posjetitelja.

Dvorana vrijedna 87 miliona eura, koju gradi konzorcij Ingra i TriGranit, bit će dovršena za 15 mjeseci, a prvi događaj koji će se ondje održati bit će Svjetsko rukometno prvenstvo 2009.

Riječ o višenamjenskoj dvorani za sportska, ali i kulturna, zabavna i poslovna događanja s kapacitetom od 15.200 sjedećih mjesta, uključujući teleskopske tribine. Kad se tome pridodaju stajaća mjesta u parteru, moći će primiti i do 25.000 posjetitelja.

Tereni će zadovoljavati uvjete za rukomet, mali nogomet, odbojku, stolni tenis, badminton, hrvanje, gimnastiku, boks, tenis i košarku, a dvorana će, pomicanjem teleskopskih tribina, imati i atletsku stazu. Predviđena je i mogućnost pregrađivanja dvorane paravanima koji će se spuštati s krova Arene, pa će se istodobno moći održavati razna događanja. Arena će imati popratne ugostiteljske i poslovno-komercijalne sadržaje te malu dvoranu za treninge sportaša.

Arenu Zagreb će, u jednakim omjerima, kroz najam i održavanje sufinansirati Grad i hrvatska Vlada.