Komentari (53)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ušli smo i u terminologiju kao sinonim ultimativne propasti. Bravo.
balkanizirati znaci nesto rascjepkati :)
papa ko se zadnji smije najsladje se smije, misliš belaj , mislim na Europu , ne na tebe da me ostrasceni Hrvati ne bi shvatili da imam nešto protiv tebe, praviti u tudjoj avliji a da te belaj ne snadje. kako god ima Boga, da se hoće UK raspasti dosta su oni ljudi na ovom svijetu unesrećili ima 1000 i vise godina
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Eto vidite da evropa kasni za nama, tek sad ce njima problemi.
...šta ovaj laprda viš
A šta ako se formira treća Jugoslavija kao slobodna i labava unija balkanskih država, koje uvijek mogu ući i bez problema izići iz te unije...
Otkad se Europi ukazuje da su dupli standardi opasni po same njene temelje demokracije i sad im se dupli standard vraca kao bumerang.
haha umjsto da evropa "popravi" nas mi razjebasmo njih :D :D : D: D
Ulaskom u EU svaka se država odriče određenog dijela suvereniteta i nezavisnosti, uglavnom na temu imigracije, vojske, investicija, fiskalnog sistema, a zauzvrat dobija pristup većem tržištu i bolje ekonomske uslove ( ukoliko ima zdravu i konkurentnu ekonomiju). U principu Njemačka ekonomija dominira EU na uštrb malih ( Italija, Španija, Portugal, Grčka ...) Ako su plate manje, porezi veći, nezaposlenost istaili veća u 50% EU onda taj dio EU naravno da ima desničarske, balkanske tendenci
Pošto je stare članice uhvatila prpa i prave šturu, taj novi oblik unije bi mogao biti Njemačka plus sve slavenske države što bi zajedno tvorilo jedno malo siroviju EU, one se ionako same otimaju da što prije uđu.
Što se prijema BH u EU integracije, u ovakvoj političko, pravnoj strukturi i ustavno uređenoj, na osnovi "tri konstitutivna naroda", Evropa nije dublje razmotrila moguče sindrom posljedice i domino efekt, porasta nacionalizma na stanje unutar članica EU, pa stim bi trebali da, dok se ne povrati građanski ustav u BH, svaku aplikaciju za pristup BH u EU, ODBITI.
moguće*
kako se svi sa nama sprdaju.Mrs vi ste nas i rascjepkali .kako smo glupi Pihhhhh
Moj Pape pa da nije bilo vas nebi bilo ni "Balkanizacije" na Balkanu al eto sad se preselilo i uv asu kucu. Jelde ipak vrijedi ona stara "Po tudjoj ni sto ne boli"
JEZIK: Jedan od faktora dezintegracije Evrope je i nedostatak načina na koji bi svi njeni stanovnici mogli uspješnije međusobno komunicirati. Najbolje je da se još od ranog djetinjstva među djecom uvodi učenje engleskog jezika iz mnogih razloga.
Tacno tako hajvanu, nit si kreativan niti plodan..
Papa Sranjo
khm khm
Vrhovni vrabac