Komentari (94)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sarajevo gas i Elektroprivreda likes this.
Drvosjeca like this too ! :)
a cijelo vrijeme seru da se sve topi hahahahaha Ja koje su to budale majko moja
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Šta sad? Do jučer zagrijavanje, danas zahlađenje. Baš me zanima mišljenje "stručnjaka" koji ostavljaju komentare na vijesti poput ove što su nas koji smo bili skeptici po pitanju globalnog zagrijavanja vrijeđali i ismijavali svaki puta kad kažemo vlastito mišljenje. Čekam.
Zvuci paradoksalno al je stvarno tako, globalnim zagrijavanjem nestat ce ledenjaka a samim tim ce nestati i golfske struje koja zagrijava evropu sto ce opet dovesti do malog ledenog doba. Golfska struja funkcionise tako sto se topla voda s juga sudara s hladnom vodom oko ledenjaka te dolazi do cirkulacije vode, tako golfska struja stalno cirkulise, kad je nestane, nestat ce i centralno grijanje evrope.
Ne osporavam ali ipak smatram da je ključno ovo: "...modeli predviđanja o rastućem zagrijavanju doveli do toga da veliki broj svjetskih ekonomija ulaže milione dolara kako bi izbjegli klimatske promjene." Iliti, predviđaju ono šta je u određenom trenutku dobro za nečiji džep (ne mora biti pojedinac, može biti i država). Ne kaže se džaba 'prognoza', a prognoza može biti tačna, a i netačna. Samo što neki likovi prognozu uzimaju zdravo za gotovo, pa druge ubjeđuju u njenu apsolutnu istinitost, a one koji tako ne misle vrijeđaju i omalovažavaju.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
nemaju oni pojma
Hahahahha eno sad :) ovi naucnici nista ne uce :)
idem odmah kupiti dugih gaca
ostavi koje i za mene, XXL
Hajde vala i vakat mu je:-)
pustite amere samo neke gluposti valjaju čas zagrijavanje čas zahlađenje
Jedne godine strasno zagrijavanje, a druge strasno zahladnjenje :D Toliko od inteligentnih naucniaka.
nakon ovog preokreta, kvota na zahladjenje je 3.20, a na zagrijavanje 2.05
Na moje pitanje da li dolazi do globalnog zatopljenja,2007 godine,prof.dr. Muriz Spahic mi je odgovorio da su to price za malu djecu i da se samo radi o prirodnim ciklusima kroz koje zemlja prolazi,i da kao sto imamo periode zatopljenja tako cemo imati i periode zahladjenja. Ovim putem bih ga puno pozdravio.
pametan covjek, realno kad skontas, koliko je ovog ljeta bilo sparnih noci da nisi mogao zaspati, ne znam da li je ijedna, a skoro svako jutro je bilo poprilicno svjeze, bar ovdje u SA..
Aaa šta ono bi sa silnim pričama o zagrijavanju??
Neznam majke mi, i ti mene slaga da si zagrijana a ono hladna ko špricer hehehehehehe, svi lažu stručno :)
pred zimi se hladi,, a u proljeće zagrijava,,, ma đe je tu logika
Polarni Medvjedi Like This.
a naucnika i klinaca.sad globalno zatopljenje sad zahlađenje..
ameri kazu da se zagrijavamo znaci ovi sire lazi i bave se podmetanjem dokaza ;)
Možel biti 5 tona ćumura ove zime
Zavisi koliko si rutav hahahahaha
Loziti fosilna goriva sto vise, po mogucnosti logorovati na Arktiku ;)