Komentari (164)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Cilj rusije je da pobiju gamad (IDIL). Želim im svu sreću u tome.
Mač s dvije oštrice, mada ja mislim da je IDIL postao prijetnja i Rusima i Europi cjeloj. Vidjet ćemo šta će se događati.
Eratosten Brukaš to šasno ime Eratostena. Asad je legitimni predsjednik Sirije. Ti podržavaš pobunjenike koje je organizovao, naoružavao i obučavao NATO, želeći da donese svoju tzv "demokratiju" koja odgovara Izraelu i koja je protiv interesa lokalnog stanovništva. Ono što ti podržavaš se može sada vidjeti u Libiji, Iraku, Afganistanu. Ti si teški licemjer, profašistički.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Gore je napisano da je u Siriji građanski rat što je propagandna floskula i laž.U Siriji se vodi Proxy war koji je pokrenut od strane USA, Turske, Saudije,Katara i Izraela kako bi se svrgnula legalna vlast a zemlja raspodjelila i uspostavile neke druge granice.Došao je na vlast 2000 .g. ,školovan u Londonu (oftamolog)...još 2009.g. Qatar mu je nudio projekt plinovoda koji je odbio 2011.g. je potpisao ugovor sa Iranom...još 2011.g. John Kerry se nalazio s Assadom....družilo se, pilo se..ima puno slika...ali nisu ga uspjeli privoljeti da se uklopi u njihove poslovne vizije...To je osnovni razlog za ovaj rat protiv Asada.Ta priča da je diktator je priča za malu djecu. Borci protiv Asada su plaćeni i naoružani od USA.Najprljaviju ulogu ovdje ima Izrael i njegov najvjerniji saveznik Saudija. Turska se pravo osramotila štiteći ISIS. Zbog toga kažem Živjela Rusija.
Zaboravio sam gore napisat Asad je došao na vlast.....
bravo... slicno sam pisao prije par dana... i svi su zaboravili da su u siriji prije par godina odrzani visestranacki izbori.... sve moguce strane posmatracke sluzbe nisu uocile niti jednu nepravilnost ili slicno.. i ko je izabran od strane naroda??? pa naravno sadasnji predsjednik... svo sranje je zapocelo nekim ko fol neslaganjem studenata te nekim okupljanjem u glavnom gradu gdje im je asad isti dan ponudio da dodju u predsjednicku palacu i da porazgovaraju o svemu... sutradan se desilo to da su se odjednom pojavili neki snajperisti i poceli pucati u gradu po demonstrantima i po policiji.. i naravno, nastade opci kaos... taj film smo gledali tako cesto, da ni SAM KOD KUCE vise nije cesta filmska pojava.... a sve zbog plinovoda, sve zbog nafte... 2009 u sirijskim vodama sredozemnog mora ameri su otkrili skoro pa neogranicene kolicine nafte i plina!!!! ko ce dobiti koncesiju ako asad ostane na blasti... hmmmmm.. podrska rusima sta god da bilo.. u ovom slucaju samo kontra....
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Turska nemoj ni sekunde da se oslanjas na NATO iznevjerit ce vas odmah, samo kazem ;)
@Lostframe nisam jos ni jedan dozivio :) , tako da, da ovo je meni mozda prvi hladni rat heheh
o glup li si eratosten, monumentalno glup!!!
jedna vrlo interesantna stvar je sljedeća, kad god bi ameri bili protiv nekog režima, odmah si na raznim cnn-ovima i ostalim propagandnim medijima imao holivudsku sliku u stilu recimo špila karata gdje bi se sve po imenima poredali glavni i odgovorni podležni egzekuciji od "demokratskih" dobročinitelja, e sad pitanje da li neko od vas zna neko ime iz vrha ISIL-a osim famoznog Đon Đona!? Vjerovatno ne, jer bi se otkrilo da su svi ti generali i ostala hunta ustvari neki Đon Vejn ili Alan Smit itd!?
"Bojim se da primarni cilj Rusije nije grupa IDIL, nego da napada sirijsku opoziciju i civile", dodao je Stoltenberg" Koliki debil moraš biti da samo i pomisliš da nekome Sirijski civili mogu biti meta ili da pomisliš da će neko povjerovati u to. Ko bi god uzeo civile neke države na nišan bio bi politički i medijski linčovan a to nikome nije u cilju.
Turski narod je okupiran, njemački isto tako. Po forumima možete vidjeti da večina mladih turaka je protiv politike SAD-a. Isto tako je nevjerovatno da se kako po regionalnim, tako i po zemljama EU pa i američkim forumima narodi bude. Jasno je da mi nemamo tu snagu da skinemo ove lopove koje nas vode. Narodi Evrope i američki građani su nam jedina nada da se sav korporativni i bankarski ološ konačno pobjedi. Bez toga idemo prema haosu. __________ Ne treba ni rusima držati stranu., iako je sada Rusija poprimila simpatije samo što je ova druga strana gora. Ali jedno treba priznati i naaučiti iz toga. Nije Putin za 15god. čarobnim štapićem digao Rusiju. Svi resursi su i prije tu bili, a narod živio u blatu, opijao se i propadao. Nego je koliko toliko pošteno uzeo da radi. To neka nam je za nauk, zašto je nama ovako kako je? Rusi su kao i mi, saginju se do zemlje i dozvoljavaju da ih vlade pljačkaju. Moramo to da promjenimo jer mi više ne možemo čekati nekog svog Putina.
ISISL & AL KAIDA (terorizam) je u potpunosti CI(A)onistički projekat koji za ciljeve ima; - ocrniti islamski svjet i staviti pod kontrolu sve slobodne države. - neograničen manevarski prostor po pitanju vojnih intervencija, i naravno kupovine i zaduživanja SAD-a od stranje ''svojih'' korporacija koje proizvode naoružanje. - dugoračan cilj je gurnuti radikalne islamske elemente prema Rusiji ali i Kini, te ih tako usporiti u razvoju. Katar i S.Arabija gube milijarde na nagovor V.Brata da spuste cijenu nafte. Gube i Rusija i Iran. SAD i EU profitiraju, što jasno pokazuje ko vlada ovim arapskim zemljma. Ne može se biti partner SAD-a a neprijatelj cionista. Ne treba mješati narode sa njihovim vladama ali stvari treba nazvati pravim imenom. Recimo, Joan McLein = TERORISTA. Locirati i likvidirati. Bandar bin Sultan = TERORISTA. Locirati i likvidirati. itd. To su uzroci, posljedice bez uzroka se ne mogu poništiti. Ne mogu se narkomani trpati u zatvore a sa dilerima razgovarati.
Mislim da je ovo 3 sv. rat u kojem ce Rujo pobjediti amere.
u trećem nema pobjednika ;)
Ima, neko ce poviti rep taj neko ce izgubiti organizaciju idil.
Svijet lagano klizi ka prosirenju ovog globalnog sukoba u sveopci rat.
a vi kao niste umijesani...i vi i turci i sudijci i nato pa nek bude i rusija onda....
Aaaaa što je dobar ovaj u sredini :):):):))
Muškarci u uniformama su uvijek bili privlačni i sinonim za nekog tko ima snagu, sve ono što žene vole, a i odmah možeš skontati da se ispod uniforme krije jako zgodan muškarac :)):):):))
Pričaš o mojoj svakodnevnoj uniformi :):))
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
kad nepravda postane pravda, jedina solucija je OTPOR....
NATO: "Kmeeee, kmeeeee"
Boli Ameriku briga i za Turski vazdušni prostori i za Siriju. Brinu oni za svoje interese. Kao što i rusi brane svoje. Asad je tu Ruska marioneta, a Ameri se trude da ga skinu i postave svoju marionetu. I sve se vrti oko toga.
gospodin stoltenberg moze rusima samo muda pomilovati... a to sto jedan MIG uhvati u radar 4 F16 aviona, pa jasno.. bice da je programiran da ih hvata jer su mu jebena prijetnja u svakom pogledu... a sve to pokazuje koja muda imaju... 1 MIG a sa druge strane 4 jebena lovca NATO snaga... stoltenberg se odjednom brine koga rusi bumbarduju a to sto NATO lupa po afganistanu bolnice i ubije doktore i pacijente u bolnicama (u kundusu) to je malo zaboravio, jer je ipak proslo 4 dana od toga.... kako god da je, sirija je jos uvijek suverena drzava a assad, svidjao se on nama i gospodinu stoltenbergu ili ne, apsolutno svejedno, je predsjednik sirije i ako kao takav pozove ruse u pomoc, NATO i ostala partija mogu samo da cmizdre..... 4 godine teroristi haraju istokom a NATO i UNO drkaju keru nogu.. sada kada su rusi uzeli stvar u svoje ruke svi na aparatima.... i najbolje u svemu tome, rusi se pridrzavaju medjunarodnih prava i konvencija, jer djeluju na zahtjev aktuelne vlasti.. a NATO???
Asad - Tiranin? Pa sta? Ljudi su barem zivjeli normalno u Siriji, nisu morali nigdje bjezati, djeca se nisu davila po svjetskim morima i oceanima... Ovo je samo tzv zapad zakuhao i u interesu im je da ovi manijaci od IDIL-ovaca naprave sto vecu stetu i sire sto vise straha. Rusi ce ovo zavrsiti u roku mjesec dana. I rijesit ce izbjeglicku krizu u Evropi.