Komentari (64)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
oni koji finansiraju isis,predvode koaliciju protiv tog istog isis-a....cirkus kolorado...
@SlobodnoMisljenje napisao sam PREDVODE...
Ovo se suniti vojno ujedinjuju, šiiti izbačeni iz koalicije. Kakva crna borba protiv terorizma, to je maska za vojnu koaliciju.
Koaliciju vodi Saudijska Arabija koja finansira raspirivanje međuvjerske mržnje i klanja u Siriji i Iraku, a koja uz Katar i Tursku zajedno pomažu Daesh; prvi iz vjerskih razloga, drugi i treći iz ekonomskih. Školski primjer dvoličnosti. Ne kaže svijet džaba politika je qrva.
Saudijci, Katar, Kuvajt ce sve uciniti da cijena nafte poraste. Tako da ce sa svojim uplitanjem doprinijeti i Rusiji jer uvlacenjem u taj konflikt cijena raste i svi koji prodaju naftu imat ce koristi.
Kuda ide ovaj svjet.
Potrebna je rekonstrukcija UN-a. Novi SB treba da čini i jedna islamska država, Indija a umjesto VB i Francuske treba da bude EU. Takođe treba dati i Južnoj Americi jedno mjesto u SB. Riječ je o skoro 3 milijarde ljudi koji nisu zastupljeni. To bi relaksiralo situaciju i povečalo nezavisnost tih naroda. Zapad nebi pristao na ovu reorganizaciju gdje sada od 5 mjesta ima 3 u SB.
Ovako se ti narodi osjećaju nesigurnim, troše se ogromna sredstva za naoružanje, umjesto na razvoj, te sama pozicija tih naroda nije ravnopravna i ranjiva je. Ne može se skoro pola populacije na planeti ignorisati i korupcijom upravljati bez ratova i nemira. Sve je posljedica nepravedne preraspodjele u svijetu, i dominacije jedne civilizacije (zapada) koji želi da nametne svima svoje vrijednosti kao univerzalne, a sve na račun tih skoro porobljenih naroda.
Sta je sa Bosnom? I ratnicima od papira
Ja cirkusa, hoćel im prvo finim reč' da ohanu il će ih namah bombardovat?
smijesno, pogani arapi ce kao da se bore protiv licnih placenika....
DIVNO KOALICIJA DA SE BORI PROTIV SAMIH SEBE: KOALICIJE ZA BORBU PROTIV IZRAELA NEMA ?? Hoće neko da ti nagradu Bushu što je UBIO BEZ IKAKVOG RAZLOGA MILION IRAČANA. I da je ubijeno milion zečeva oformio bi se ZEČIJI ISIL ! NAravno i Jevreji su imali terorističku organizaciju a jedan od terorista ŠARON je BIO I PREMIJER IZRAELA .
Kakva farsa. Isto da su Sile Osovine ranih četrdesetih saopštile da će da se bore protiv fašizma. Saudijska Arabija je izvoznik terorizma, najveći finansijer radikalnih islamističkih grupacija. A da ne spominjem Jemen, gdje već mjesecima bombarduju bolnice, civilne fabrike, tamo je u pitanju ratni zločin. U kojim medijima je Jemen vijest?
@SheRains Upravo. Bez UN mandata, bez ama baš ikakve pravne osnove. To je ništa drugo doli državni terorizam, sa hiljadama civilnih žrtava. Krajnje je vrijeme da se i takva vrsta terorizma tematizira, upravo je on i glavni uzročnik frustracija diljem svijeta, što samo ide naruku fanaticima i demagozima svih kolora.
Hoće i BiH najzad postati član ISLAMSKE KONFERENCIJE.
Hajd nek se barem u nečemu ujedine a da to nema veze sa naftom i umnožavanjem bogatstva pojedinaca. Ters je to mentalitet, niko ni s kim ne mere.
ko ni mi
@mirrorce Ama "mi" bi mogli samo tako. Samo da smo bliže jedno drugom. (Ja opet s vodom na moj mlin i tako to...)
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
to vam je isto kad bi Pilip Moris i BAT Tabacco se u udruzili u kampanju protiv pusenja.koga ovi zajebavaju
Nesto slicno kao kad ti pokusavas eng
ONI TREBAJU PROMJENITI REZIME,SVI ODREDA SU DIKTATORSKI.
Pa eto, u Siriji i ostalim lenijar-državama se trenutno mjenjaju režimi i ukidaju diktatori. Instantno mir i blagostanje stupili na snagu, a demokratija kao u staroj Atini.
Bez Irana ovo nema puno smisla.
Bez Bosne nema smisla, jer svet nema pojma kakvi su bosnje ratnici. Tek kad se bosnje ukljuce sve ovo dobija visi smisao. Bosnje ce spasiti svet protiv ID.
Kako necu znati, pa koji je to narod golim rukama na tenk isao od vrli i rabri bosnjakistanaca iz trokutistana 👳👳👳