Komentari (32)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
samo je jedan bog,a svi na planeti su stoka koja ne moze da nadje smiraj duse u vjeri i postupi po pismenim pravilima koja svaka vjera zapovjeda i pripremi se za drugi zivot,uzivajuci u ovom koda je vjecan
Navedite mi jednu muslimansku zemlju koja je u miru i harmoniji,gdje se ne ubijaju medjusobno na religijskoj osnovi? Navedite jednu muslimansku zemlju koja postuje prava krscana na jednak nacin kao i prava muslimana. Cinjenica je da danas muslimani uzrokuju 95% svjetskih sukoba. U Nigeriji(Boko Haram) ratuju protiv krscana,u Somaliji (Al Shabab) protiv svoje vlasti, u Afganistanu i Pakistanu (talibani) u Ceceniji im smetaju Rusi,u Burmi im smetaju budisti,Indija je smetnja Pakistanu,proganjaju se ateisti,carobnice itd itd. Sta je zajednicko svim ovim zemljama? Jeli problem u svim tim religijama(budizam,hinduizam,krscanstvo,ateizam...) ili je vrijeme da se upitamo:"Da li je problem u islamu?" Naravno,za ovakvo pitanje je potrebna samokriticnost i doza racionalnosti,sto je kod vecine muslimana jako deficitarno....
za sve to cu muslimani dobit odgovor. poceli su doci pre 50 godina u njemacku, francusku, englesku itd i dobili su posao, stan i zive u slobodi. ali ta bagra nece da postuje zakone, prave kriminal, nece da uce jezik zemlje u kojoj zive i tako dalje. najpre sve sruse u svojim zemljama pa dodzu u evropu i ovde prave samo nereda. pa dokle vise? ovde u evropi imaju vise prava nego sto su imali u njihovim islamskim zemljama i opet smo mi hriscani nevjerni, prljavi i nema sta ne pricaju o nama! svi cu se morati vracat jednog dana odakle su dosli! cekam taj dan!
a nije mi jasno da s nikim ne mogu, pa ni budistima. jedini vjerski sukobi danas su između muslimana i drugih vjera...
A ko ce francuse cuvat os islamskog terorista? Prije 2 godine je jedan islamski terorista u francuskoj pred jevreskom skolom puco na djecu i ucitelje i ubijo jednu osobu i vise uvrdijio. Onda se muslimani u francuskoj nisu digli da to osude. Ko ce evropu stitit od islamskog terora ? U BiH pun *urac vehabija i tako isto u nemackoj, francuskoj i engleskoj gde su pre par mjeseci vehabije na po ceste ubili englezkog vojnika. Koji heroji. Onda se muslimani cude zasto ovaj francus hteo zapalit dzamiju. Ovo je samo pocetak jos vecih sukoba izmedzu muslimana i nemuslimanima. Bice svasta ako se ne nadze put kako da se zivi zajedno u miru.
Malo sutra ce to uciniti. treba znati da je sa tla Francuske od krstaskih pohoda protiv muslimana njih devet krenulo.
Ej moji Muslimani, pa ti vasi Francuzi su sve svoje Jevreje, Hitleru na transportovali za mjesec dana.
Vidi se da veze nemas o istoriji, ili je vasa mozda drugacija od drugih.
Ako je fobija iracionalan, neutemeljen strah od necega, onda bi islamofobija trebala biti neutemeljan strah od islama. Pitanje je samo kako je to strah od islama neutemeljen. Svako ko poznaje islam (i druge slicne religije) ima dovoljno razloga da se boji njegovih sljedbenika.
Opet da ti ponovim glupa ustašo domicilni francuzi redovojno primaju islam i kao muslimani su dobrodošli u "Saudijsku" arabiju čak i sa ovim trenutim neislamskim režimom. Pa utemeljen je ali na osnovu toga što se muslimani brane ali ne na osnovu toga što muslimani napadaju. Zapadno-kršćanska civilizacija se boji muslimana zbog toga što su oni prkosno ustali da se odbrane od 100-godišnje kolonizacije,porobljavanja,pljačkanja,ubijanja,od strane Zapada. To je pravi razlog strana od islama i muslimani to što se uspješno brane iako su materijalno inferiorniji.Kulminacija tog straha proizilazi sa pomišlju šta ako islamski svijet jednog dana dovoljno da ojača i bude htio da se osveti za zapadno stogodišnje ugnjetavanje. Na vašem mjestu i ja bi se plašio islama i muslimana.
Ispravak:To je pravi razlog straha od islama i muslimana, to što se muslimani uspješno brane iako su materijalno inferiorniji.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Francuzi... bagra... pederi... miševi kroz historiju, dobili priliku da liječe svoje komplekse upravo na muslimanima, kako u Francuskoj tako i širom svijeta...
a opet se svi pomamili u istu tu Francusku, zašto onda dolazite u Europu i na zapad???
A ko da zastiti RS od iste bolesti, neznam samo hoce li ikada ijedna pametna glava ovo isto reci u BIH.
Da zaštiti RS od islamofobije:)? Ma nije čitava RS islamofobična, hvala Bogu, riječ je o određenoj grupi idiota (nažalost, neki od njih su na vlasti), večina čestitih ljudi u RS-u nema problema s tom bolešću... A ti....:)? Pa... moj ti je savjet da se ideš liječiti... ima lijeka i za takve kao što si ti:)
RS je divna ali nedaju nam mira nikako stalno cackaju protiv nas I mi im za sve krivi, lagano odmaknite se od nas I gotovo.