Ako je fobija iracionalan, neutemeljen strah od necega, onda bi islamofobija trebala biti neutemeljan strah od islama. Pitanje je samo kako je to strah od islama neutemeljen. Svako ko poznaje islam (i druge slicne religije) ima dovoljno razloga da se boji njegovih sljedbenika.
Opet da ti ponovim glupa ustašo domicilni francuzi redovojno primaju islam i kao muslimani su dobrodošli u "Saudijsku" arabiju čak i sa ovim trenutim neislamskim režimom. Pa utemeljen je ali na osnovu toga što se muslimani brane ali ne na osnovu toga što muslimani napadaju. Zapadno-kršćanska civilizacija se boji muslimana zbog toga što su oni prkosno ustali da se odbrane od 100-godišnje kolonizacije,porobljavanja,pljačkanja,ubijanja,od strane Zapada. To je pravi razlog strana od islama i muslimani to što se uspješno brane iako su materijalno inferiorniji.Kulminacija tog straha proizilazi sa pomišlju šta ako islamski svijet jednog dana dovoljno da ojača i bude htio da se osveti za zapadno stogodišnje ugnjetavanje. Na vašem mjestu i ja bi se plašio islama i muslimana.
Ispravak:To je pravi razlog straha od islama i muslimana, to što se muslimani uspješno brane iako su materijalno inferiorniji.
Prikaži sve komentare (32)