Komentari (25)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Citate li vi ponekad sta napisite? Samo ponekad... \"Objavljivanje dekreta izazvalo je nasilne proteste u Kairu širom Egipta.\" U KAIRU SIROM EGIPTA????! Danas su zakazane demonstracije u Sarajevu sirom BIH. Ili sam ja lose cuo, mozda je u Zagrebu sirom Hrvatske, u Beogradu sirom Srbije?
Sta je s tim dole ljudima, da im vlast tako mora udariti u glavu. Sve fol boris se protiv diktature, a onda se uspostavi da nisi nista bolji.
čovjek je legitimno izabrani predjednik Egipta, izabran većinom, a parlament ima dvotrečinsku večinu, i onda Vrhovni Sud raspusti taj parlament- o tome se dakle radi- ostaci režima Mubaraka još uvijek su prisutni i blokiraju napredak države, blokiraju novi ustav- zato je predsjednik Mursi povukao taj potez, kao privremenu odluku do uspostavljanja novog ustava- jer sadašnji Sud brani ogromnoj parlamentarnoj večini da uspostavi ustav. Zar to nije paradoks, da večina ne može da odlučuje kako oni hoće, nego jedna manjina uzurpira prava večine. Mi to najbolje osjetimo ovdje u našoj Bosni- gdje manjine uzurpiraju prava većine, po svim pitanjima, preko politike do zapošljavanja i tako dalje.... I šta se onda bunite, govorite da je faraon i ostalo....a sami govorite da je kod nas situacija katastrofalna po tom pitanju, ako je demokratija neka onda večina odlučuje a ne neko treči.
sad ce egipcani upoznati balagodati islama i to do jaja ...
S cime mursi ima posla cudi me da ne uvede prijeki sud.
Stoka su oni, nesto slicno kao i mi. Eto covjek dobio Nobelovu nagradu, a oni ga nisu mogli izabrati za predsjednika, vec su izabrali ovog faraona.
Mi smo prije rata bili vrlo blizu demokratiji zapadne Evrope pa 20 godina ne mozemo da uspostavimo red, a sta mislite koliko ce trebati Egipcanima koji su 50 godina zivjeli u diktaturi ??????
dakle Mursi koji je izabran na lagalnim i poštenim izborima već je proglašen za faraona a Mubarak je bio legitimni presjednik !? buhahahahahhaah m.am.u vam je.b.em po.ganu licemjernu !
pardon...za razliku od mubaraka*
realno veze nemas...mursi je za razliku od gadafija jedini koji je nesto konkretno uradio za palestinu, od otvaranja slobodnog prolaza do uspostavljanja primirja izmedju palestine i gaze....protiv mursija protestvuju mubarakove pristalice koji su godinama radili sto im amerika kaze, mursi to zeli promjeniti zbog toga ga ovi americki podanii i zele unistiti
Egipcani ovo americko-cionisticko kukavicije jaje trebaju udaviti u septickoj jami, bas kao i tzv. Muslimansko bratstvo proizvedeno od zapadnog i cionisitickog obavjestajnog podzemlja, Sam mursi se oliko dugo skolovvao u SAD, a tamo su mu sad i djeca. Nejgova politika prema Palestini najbolje se vidjela do sada, a ona je vec gora od Mubarakove.
sve je ovo americko maslo, i onaj elbaradei je americki spijun to je odavno poznato, podrzavali su ameri demonstracije u egiptu misleci da ce egipcani tako sami sebe unistiti, al posto je izabran mursi koji im ne lezi ama bas nikako amerima ne ostaje nista drugo nego da opet upletu svoje ruke i izazovu haos u zemlji
http://www.jihadwatch.org/2012/07/robert-spencer-hillary-clinton-blesses-the-brotherhood.html
Morsi je americki igrac. Njega i jesu instalirali isti oni koji su strusili Gadafija i koji sad pokusavaju strusiti Asada. za nekoga ko se \"usprotivio\" americko-cionistickom rezimu, prilicno je prisan sa hilary.
Morsi je najzasluzniji sto je doslo do primirja Izraela i Gaze.Morsi se jedini pravo usprotivio americko-cionistickom rezimu.Pa jedna ovakva odluka je bila sasvim razumljiva sa njegove strane,a Amerika-Izrael su to iskoristili i ponovo napravili proteste.Lako je budalama upravljati.Ovim protestima ne izrazavaju samo nezadovoljstvo prema Morsiju vec i podrzavaju Izrael.Jer kada ode Morsi Izrael ce imati odrijesene ruke i nastavit ce sa genocidom.
jest, pokazao je kako je osudio izraelske napade. prvo je nazvao obamu i pitao ga smije li, et da ne ispadne totalni pizdek, povisiti malo ton. onda kad ga je povisio, odmah je pozvao delegaciju izraela da uz pice i mezu dogovore primirije. dogovorili se da ne otvaraju granicu gaze prema egiptu, nego prema izraelu. dakle da gazu ucine ovisnom o protoku roba iz izraela. obamu je nazvao jos jednom i rekao mu - misija zavrsena. zauzvrat, amerika ce zazmiriti na jedno oko kad se doticni proglasi faraonom. dobro je neko rekao, sjasi kurta, uzjasi murta.
opet citam komentare i ne mogu vjerovati. Zamislite da imate sistem koji je pedeset godina gradio infrastrukturu, na znacajna mjesta postavljao svoje kadrove, nije se moglo postati ni tuzilac ni sudija ako se je imalo ikakve veze sa mubarakovom opozicijom. Na celo takvog korumpiranog sistema dosao je Mursi i sad se trebaju donijeti novi zakoni, novi ustav, promjeniti se kompletan sistem, ali dok to ne bude postoji pravni vakum, i korumpirana masinerija iz proslog sistema ima po proslim zakonima pravo da smijeni izabrane predstavnike, dok ne dodje novi sistem mursi je donio odluku da stare mutikase, ne mogu raditi sta hoce, sto se en svidja opoziciji, gubitnicima, koji bi da budu ponovo strani vazali, samo za nove gazde. Nova vlast je dozvolila prelaz u gazu, te je ostro reagovala na izraelske zlocine, to se ne smije dopustiti to se odmah mora srusiti, eto to je poenta napada na mursija.