Svijet
5

Meksiko: U sukobu vojske i bande poginula 20-godišnja misica

Klix.ba
Maria Susana Flores Gamez
Maria Susana Flores Gamez
Dvadesetogodišnja meksička misica Maria Susana Flores Gamez ubijena je u okršaju između vojske i narko bande s kojom je putovala. Njeno tijelo je pronađeno na seoskom putu, a pored nje je bila puška. Nije poznato da li je i ona koristila oružje.

"Bila je s kriminalcima, međutim ne možemo potvrditi da je učestvovala u pucnjavi", kazao je državni tužitelj Marco Antonio Higuera, dodavši da će biti provedena istraga.

Do pucnjave je došlo kada su napadači otvorili vatru na meksičku vojnu patrolu. U obračunu su ubijene još dvije osobe, dok je četvero pripadnika te kriminalne grupe uhapšeno.

Nakon sukoba je zaplijenjeno šest vozila i određena količina droge i oružja.

U obračunu su ubijena dvojica vojnika i dvojica članova narko bande, dok je četvero pripadnika te kriminalne grupe uhapšeno.

Maria Susana Flores Gamez je proglašena najljepšom djevojkom države Sinaloa za 2012. godinu. Takmičila se i za Miss Meksika, ali joj je kruna izmakla. Inače, u Meksiku nije rijetkost da su ljepotice povezane sa narko bandama.

Više od 47.500 ljudi poginulo je od 2006. godine, kada je predsjednik Felipe Calderon preuzeo dužnost, u nasilju povezanom sa organiziranim narko kriminalom.