Talijanski naučnici bacaju sumnju
0
Marko Polo je bio prevarant, nikad nije išao u Kinu?
Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Marko je kopirao Ibn Battutu avaj istina nije ni bitna sada jer sve sto imamo danas je zasnovano na lazima a velika vecina ljudi vise i ne zna sta je istina jer zivimo u vremenu lazi i korupcije
.....cijela historija je jedna velika podvala i prevara... sve se svodi na ono: rekla kazala....
Pa je li bio sa Balkana ili ne!? Ha-ha-ha, al ga vjesto lazemo svima. Bio je i Haso na Mjesecu.
Marko Polo je bio Bosanac po porijeklu...pa svidjalo se to ili ne nekome...Sigurno da je bio do Kine...ko je donio spagete italijanima...:))) ------ Tako je titanijus. Bio je Bosanac i to Mostarac. Njegov potomak je Himz Polovina. Malo se familija prepolovila!
\'\'chunam\'\' rijec koja u kini nema znacenje...ali zato u bosni itekako ima NIJE ON DALJE CHUNJO OD DRINE
Ljudi.....ima li ovaj Marko Polo ikakve veze sa Taras Buljbom????...
marko zimmer frei :) sjedio i piso price turista koji su ljetovali kod njega
Marko Polo je bio Bosanac po porijeklu...pa svidjalo se to ili ne nekome...Sigurno da je bio do Kine...ko je donio spagete italijanima...:)))
Ma nije Markiša ni Venecije vidio, sjedio u Korčuli po vas dan, ispijao gemišt, duvo korčulanku i smišljao čudesne priče ;)
I tako ti ja sjednem u tu kafanu, narucim desetku s puno luka kad naidje neki tip prica o nekoj Kini, Mongolima, Kublaj kanu i ostalom. Tako mi je sve to opisao kao da sam bio tamo.
Marco Polo je rodjen na Korculi.
http://en.wikipedia.org/wiki/Ibn_Battuta
Zanimljiv članak o tome možete pronaći ovdje: http://www.scribd.com/doc/61996649/Marko-Polo-Mongolska-enigma Ne znamo kako je izgledao. Ne znamo koga je volio. Ne znamo čak ni je li on doista bio onaj veliki pustolov, kakvim ga potomstvo smatra: Marko Polo kao čovjek, sin trgovca iz Venecije i prvi europski putnik na Daleki istok, neispisani je list papira, jednako tajanstven poput velikih pustinja kroz koje se nekoć morao probijati sve do dvora mongolskog vladara Kublaj-kana
ja juce kupjo parfem Marco polo dao 86 maraka,ode ga vratiti ebali m.a.mu prevarantsku
Ma gdje ce govoriti istinu, vidis da se zvao Marko ...