Komentari (58)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Apsolutno je pravo žene da odluči želi li imati dijete ili ne! Koga ću ja donijeti na svijet, stvar je mene i mog muškarca. Dijete je plod ljubavi i ŽELJE da mu podarimo život, a ne rezultat prisile države da ja moram roditi nekoga koga ne želim. Pogotovo ako je žena bila prisiljena na spolni odnos. Plod će rasti u meni i nikakav tužioc ni sud ne može meni određivati šta ću nositi u svojoj utrobi! Pa svi smo mi rođeni jer su nas naše majke htjele, a ne zato što su nas morale imati. Nema od sile ništa, samo ljubav!
Sve ja to razumijem, ljevičar sam, borac za prava homoseksualaca i to ali tebi je premisa odmah pogrešna. Ti nisi vlasnik ničijeg života pa ni života fetusa kojeg nosiš u sebi. To ti je isto kao da potpišeš najam stana nekome (seksualni odnos) pa onda taman se ovaj uselio a ti ga izbaciš na glavu. Dakle, žensko je pristalo seksualnim odnosom na rizik za začeće, jedino u slučaju silovanja ili rizika za smrt žene koja rađa se treba pristupiti abortusu. I to treba biti odluka žene i ničija druga. Ali ako se jebeš i onda se desi oplodnja, e onda nema -to je moje pravo i pizde materine.
A10.. to je upravo moje misljenje..abortus kao "kontracepcija" nije bas idealno rjesenje i nikad necu shvatiti odrasle ljude kako im je to "nista" uraditi.. a jbg..sa druge strane svako ima pravo da odluci koji zivot zeli i sta ce raditi sa svojim tijelom..i ja ne mogu reci da sam za da se bilo ko mjesa u zivotne odluke drugih ljudi.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
budale. neka svako radi sta hoce. tako i sa abortusom, boli ih quratz sto neko abortira ili ne, glupani.
To nije ubistvo, nego abortus ! Kao prvo, abortus do 2 mjeseca otprilike nema ni formirano srce, to je zapravo celija, a znamo da u nasem organizmu svaki dan umire po 1000 celija i radja se 1000 novih. Abortus NIJE beba, nego celija. Sto se tice abortusa u 3,4 mjesecu trudnoce, e to je vec ubistvo. Uostalom, to je ZENINO tijlo, pa ima pravo da radi s njim sta hoce. I da se zna, da illegalizacija abortusa ne sprijecava abortus, nego SIGURAN ABORTUS. Uvijek ce bti zena koje ce htjeti abortirati, pa je valjda bolje to uraditi u ustanovi za takve slucajeve, nego dati sumu novca nekom privatniku koji radi na crno.
Manipulacija pomoću osjetljivih tema. Pozadina sigurno nešto drugo. Šta će djeca na protestima?
Koji covjekoljubi.. my ass :)
Jel iko procit'o tekst? Radi se o abortusu u slucaju kada su kod fetusa otkrivene ozbiljne deformacije
Demonstracije su postale moderne. Malo, malo skupi se jedan broj ljudi, ispišu transparente, okače pištaljke i krenu u mirnu šetnju negodujući protiv nećeg. Ko je izmislio mirne demonstracije?! Demonstracije nisu, niti će ikada biti mirne. U okupljenim ljudima vri nemir, pa kako mogu biti mirne demonstracije. Znači, ljudi samo glume mir, a ustavri su jako nemirni i nezadovoljni.
Trebaju biti mirne.. najbolje za svaki djavo palit zgrade
ove zene su kurave teske one bi da se jebu a da ne udje karaju se sa kim god stignu i onda abortiraju pa kad bi moje dijete abortirala progutao bi je mrak
Pa valjda ga nebi ni pravio s takvim zenama ako ih tako dozivljavas? ;)
A sta to drzavu briga, hoce li moja zena abortirati ili ne??????? Sta je briga mojih komsija sta ja radim kod kuce sa zenom i da li ce ona ostati trudna?????
Ne mozes ti to razumijeti zato sto nemas srce!
Ovo mi ne moze niko opravdati http://tinyurl.com/qadsebx Abortus = Ubistvo
ma samo nek se radjaju djeca ....neka muslimana
Bolje uraditi abortus nego stancati po sestero i vise djece i praviti socijalne slucajeve.Ne mozes brinuti o sebi, kakvu buducnost njima mislis osigurati? Uostalom, abortus je moguce izvrsiti samo u prva dva mjeseca trudnoce i embrij nista ne osjeca..
upravo tako i jeste! bolje tako nego da umire poslije jer se majke ne brinu ili ocevi pretuku itd itd!
@*gag Mislim da se sad lazni moralisti zgrazavaju nad nasim komentarima ali meni je nehumanije pustiti zivo bice da se pati. Nije samo roditi dijete,lahko je napraviti hajde nahrani, obuci, odgoji. Gledam "Ispuni mi zelju", cesto zaplacem, roditelji nezaposleni, oko petero djece, svi idu u skolu, za uzinu nemaju..I kamen bi proplakao. Zato mislim da je u ovom slucaju abortus manje zlo, ili ljudi, makar kontracepciju koristite.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Mislim da govorim u ime svih nas konzervativnih clanova Klixa i onih koji se zalazu da ocuvanje tradicionalnih vrijednosti, kada kazem da je bolje ne vrsiti abortuse nego tu djecu dati na usvojenje gej parovima.
bolje misljenje bi bilo: ne jebbi se bez zastite ako ne zelis djecu.
U biti, komentar je bio sarkastican.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)