Apsolutno je pravo žene da odluči želi li imati dijete ili ne! Koga ću ja donijeti na svijet, stvar je mene i mog muškarca. Dijete je plod ljubavi i ŽELJE da mu podarimo život, a ne rezultat prisile države da ja moram roditi nekoga koga ne želim. Pogotovo ako je žena bila prisiljena na spolni odnos. Plod će rasti u meni i nikakav tužioc ni sud ne može meni određivati šta ću nositi u svojoj utrobi! Pa svi smo mi rođeni jer su nas naše majke htjele, a ne zato što su nas morale imati. Nema od sile ništa, samo ljubav!
Sve ja to razumijem, ljevičar sam, borac za prava homoseksualaca i to ali tebi je premisa odmah pogrešna. Ti nisi vlasnik ničijeg života pa ni života fetusa kojeg nosiš u sebi. To ti je isto kao da potpišeš najam stana nekome (seksualni odnos) pa onda taman se ovaj uselio a ti ga izbaciš na glavu. Dakle, žensko je pristalo seksualnim odnosom na rizik za začeće, jedino u slučaju silovanja ili rizika za smrt žene koja rađa se treba pristupiti abortusu. I to treba biti odluka žene i ničija druga. Ali ako se jebeš i onda se desi oplodnja, e onda nema -to je moje pravo i pizde materine.
A10.. to je upravo moje misljenje..abortus kao "kontracepcija" nije bas idealno rjesenje i nikad necu shvatiti odrasle ljude kako im je to "nista" uraditi.. a jbg..sa druge strane svako ima pravo da odluci koji zivot zeli i sta ce raditi sa svojim tijelom..i ja ne mogu reci da sam za da se bilo ko mjesa u zivotne odluke drugih ljudi.
Prikaži sve komentare (58)