Komentari (7)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Neki od njih(ZAROBLJENIH VOJNIKA) su rekli istražiteljima da su njihove porodice bili taoci u Tripoliju, kako bi ih spriječili da dezertiraju. Pilotima o misiji protiv revolucionara naređeno je da da lete bez padobrana da bi ih zaustavili da nebi dezertirali \" kazao je. On je rekao revolucionarne snage su se ponovno grupisale i stavile pod središnje vodstvo.Hamid Al Hasi, glasnogovornik Koalicije 17. februara Revolucionarne prisilnog u Ajdabiya, rekao je Gulf News da Brega, Aqilla se smatra prvom linijom odbrane revolucionara. \"Linija je utvrđena s određenim aranžmane po narudžbi iz centrale u Bengaziju. Ajdabiya je bio opasan i da se zaustavi Gadafijeve snaga koja je započela bombardiranja grada prije podne . http://gulfnews.com/news/region/libya/libyan-revolutionaries-regain-brega-after-tactical-withdrawal-1.777065
Poručnik General Omar Al Hariri, član Nacionalnog Tranzicijskog vijeca (NTC) u Bengaziju koji je prebjegao iz vojske koncem prošlog mjeseca, rekao je na konferenciji za novinare da oni koji se bore uz Gadafija imaju slab i nizak moral .\"Iako, dobivaju visoke plaće, njihov moral je bio na najnižem nivou \", kazao je.Al Hariri je rekao plaćenici i milicija bili su odsječeni od svojih vodova napajanja. Oni su imali grad u rukama , ali im nedostajala voda. Oni su se bojali za piće iz sistema gradskog vodovoda jer njihove vođe su im rekli da ne bi trebali piti vodu jer može biti otrovana. \"Vojnici su čekali hranu i zalihe pitke vode iz Tripolija kada su revolucionari napali njihov položaj u Bregi.
On je rekao povlačenje revolucionara iz Brega u nedjelju navečer bil o je za ponovno grupiranje i za napad na Gadafijeve snaga tokom noći. \"Revolucionari su pretresli položae j Gadafijevih snaga sa zapadne strane grada i presjekli njihove logistike linije. Grad je pročešljan strane revolucionara, ulicu po ulicu i kuću po kuću. Oni koji se nisu predali poginuli su, a ostali su uhapseni i odvedeni iz grada \", rekao je Saeed. \"Brega je bila u potpunosti oslobođena malo poslije zore u ponedjeljak. Priroda aktivnosti, kojima je pokriven cijeli grad, ne dopusta revolucionarima imati određen broj u. bijenih vojska u operaciji još\", izjavio je Saeed.On je rekao ono što je važnije od oslobađajuće grada ,a to je plijen bitke za Bregu koji je bio veliki broj oružja, uključujući lakog naoružanja i artiljerije.\"Oružje koje je koristila ova jedinica bilo je za napad.
Libijski revolucionari ponovno vratili Bregu nakon taktičkog povlačenja Autor-Duraid Al Baik,( urednik) Dubai: 00:00 15 mart 2011god. Revolucionari imaju ponovo kontrolu nad Bregom od snaga lojalnih Muammar Gaddafi poslije manje od 12 sati nakon što su vojska i plaćenici slavili poraz svojih suparnika u Rafineriji nafte i lučki gradu. Orraish Saeed, član 17. februara koalicije u Bregi , rekao je za Gulf News da su oni koji se se pojavili na Gadafijevoj Džamahirija TV ili su u. bijeni ili uhapseni od strane revolucionara.Kazao je kako broj revolucionara koji su poginuli u operaciji nije poznat.On je rekao 40-ak članova Gadafijevih snaga su zarobljeni.
KOMENTAR DRAGE PILSELA Pogled na Japan, a savjest što dalje od Libije Japan proživljava najteže trenutke od kapitulacije nakon poraza u Drugom svjetskom ratu. U međuvremenu, Gadafi nije mogao dobiti bolje okolnosti za konačan obračun s pobunjenicima u Bengaziju, a zapadne sile alibi kako bi zamaglile činjenicu da su cijelo vrijeme držale štangu libijskom diktatoru.: Gadafi neće valjda pobiti 100.000 ljudi (hoće, možda, nešto manje), koliko je žrtava međunarodna zajednica procijenila da može podnijeti u ratu u BiH. No osim ako pola Japana ne odleti u zrak, serijom atomskih eksplozija, uskoro će se postaviti pitanje - postavit će ga najprije Arapi - koliko se veliko krvoproliće u Libiji može tolerirati u zamjenu za stabilnost cijene barela nafte, interese velikih naftnih kompanije kao što je Shell, međusobne (poduzetničke) veze Berlusconija i Gadafija .
Izbjeglica pokušavaju zaraditi i neki novac prodajom čaja u logoru na tuniskoj strani libijske granice. Više od 250,000 radnika emigranata su pobjegli iz Libije u susjedne zemlje , prije svega Tunis i Egipat, u protekle tri sedmice.
C. eric je z. amolio a. mbasadora da prenese p. oruku j. apanskom n. arodu da nisu sami, da mi s. aosjećamo njihov b. ol i da vjerujemo da će s. avladati i ovo, kao sva d. osadašnja i. skušenja.BiH 18. marta organizirati s. ergiju, prikupljanje priloga u svim dž. amijama u d. omovini i d. ijaspori za p. omoć j. apanskom n. arodu\". (M. INA) NO KOMENT-NO KOMENT- NO KOMENT-NO KOMENTTTTTTT