Tradicionalne lokacije
42

Sarajevska izletišta "vrve" ljudima za Praznik rada: Roštilj, šetnja i igre na travi

N. O.
Foto: V. D./Klix.ba
Prvi maj na sarajevskim izletištima (Foto: V. D./Klix.ba)
Građani Sarajeva, kao i okolnih mjesta, Prvog maja su gradske ulice zamijenili obližnjim izletištima te tako Trebević, Barice i Stojčevac "vrve" od ljudi.

Tradicionalne lokacije za proslavu Međunarodnog praznika rada i ove godine su ispunjene ljudima, a fotoreporter Klix.ba zabilježio je atmosferu koja vlada na ovim popularnim izletištima.

Nezaobilazni roštilj, šetnja, mališani koji se igraju s loptom, kućni ljubimci koji odmaraju na travi - slike su koje su se mogle vidjeti na Trebeviću, Stojčevcu dok je nešto manje ljudi bilo na Baricama.

Jutros su puste gradske ulice nagovijestile su da će na izletištima biti gužva, a pored toga zabilježene su i gužve na graničnim prelazima. Pojačan je i promet vozila na izlazu iz zemlje na graničnim prelazima: Osoje, Doljani i Bijača.

Dok je jutros zabilježeno sunčano vrijeme od podneva je bilo prilično oblačno, a do kraja dana u sjevernim područjima Bosne se očekuju i jači pljuskovi sa grmljavinom su mogući, dok se na području Hercegovine očekuju u kasnim poslijepodnevnim i večernjim satima.

Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će između 20 i 25°C.