Komentari (200)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne želim da me neko pogrešno shvati, ali (mi) muslimani moramo shvatiti da samom činjenicom odlaska u drugu zemlju važe druga pravila. Isto je i sa kršćanima i pripadnicima drugih religija, koji se moraju prilagođavati zakonima islamskih zemalja u kojima žive ili borave. Kome se ne ide na "nemoralni", "prljavi" Zapad i slično, neka ostane u udobnosti svojih "stanova" (Pakistana, Afganistana itd). Najlakše je reći kako se krše prava muslimana na zapadu, a kad neko kaže da se krše sva moguća ljudska prava u islamskim zemljama, argument je da je takvo uređenje i da njima tako odgovara.
Uz dužno poštovanje ali poređenje ti nema veze sa vezom. Islamske zemlje ze tako zovu jer populaciju većinski sačinjavaju muslimani, u zemljama koje navodiš od 90-100%. Dok u FRANCSUKOJ živi 6 MILIONA muslimana, populacija nekih 55 milona prema zadnjih podacima. Od toga Pariz 235 hiljada muslimana od 2 miliona stanovnika. Ostatak zapada: U Beču živi oko 140 hiljada muslimana, u Briselu živi oko 200 hiljada,u Kopenhagenu živi 63 hiljade muslimana, U Marseju živi preko 200 hiljada, u regiji Provansa-Alpe-Azurna obala živi oko milion muslimana. U Strasbourgu živi 20-tak hiljada muslimana. U njemačkom Berlinu živi 200 hiljada, Kelnu 120 hiljada, Hamburgu 110, Amsterdamu 180 hiljada, Hagu 70 hiljada, Svake godine porast za 3% , konstantno već 20 godina, i zašto nam ograničavaju prava, jer bi uz idealne uslove za razvoj religije kroz 20 godina činili pa čak i 50% stanovništva svakog većeg i glavnog grada Evrope.
Koji ba mi muslimani, nemam ništa zajedničko niti djelim kulturne vrijednosti sa ovim ljudima. Francuzi, slobodno sve protjerajte, čuj dođu u drugu zemlju još prave nerede. Nazad u vukojebine pa radite šta hoćete.
PRIKAŽI ODGOVORE (18)
Paliti sve zato sto ti policija trazi licne dokumente (sto je sasvim normalno svuda u svijetu)? Kakvi divljaci... A onda ce pravdati jer je neko uhapsen u Saudijskoj Arabiji zato sto se napio vode u sred Ramazana...
ma da divljaci,a ovi barbari fašisticki nisu divljaci sto donose takve zakone koji ogranicavaju prava manjina ili razicitih od njih u ovom slucaju od onoga sto oni smatraju krscanskom evropom,dozvoljeno je istopolcima da se uzimaju i usvajaju djecu ta ludost je dozvojena i mogu one femine gole da setaju a ne moze pokrivena zena,i to nazovi jos demokratijom i francuskom slobodom,ne lupaj samo pricas pristrasno i po mrznji
Niko ne trazi njoj licnu kartu kao normalni proces kontrole, nego sto je pokrivena, hoce da je zastrase kako se Islam ne bi sirio.Nema to veze sa regularnom kontrolom dokumenta.
PRIKAŽI ODGOVORE (19)
iskreno ne vidim fajdu komentarisati bilo koji članak osim da budeš lijek za liječenje nečijih kompleksa...kakvi sve mentoli komentarišu nekad se i zabrinem ko me sve okružuje s obzirom da dijelim ovo parče zemlje sa vama...ako već branite nekoga ili nešto ne morate vrijeđati drugog i drugačijeg...ateisti protiv vjernika nigdje veze...otkad je svijeta i vijeka ta borba traje tako da ovim komentarima nećete promijeniti ama baš ništa...osim što dokazujete vlastitu ograničenost...mogu samo zamisliti likove koji se kriju iza ovih nick-ova i frustracije koje su u njima zbog ovoga ili onoga...smiješni ste...ja bih zabranio sve postove pa se liječite tamo gdje i pripadaju vaše mentalne bolesti...umjesto da gradite odnose i da podržavate dobro i istinu vi na ovaj način najviše štetite sebi jer svoje pogane duše i jezike još više trujete medijskom i političkom propagandom i demagogijom...vidim da neki veličaju zločin i zločince što me najviše pogađa...čistite svoje avlije ostavite tuđe...
uostalom zar vam nije dosta mržnje, ubistava, ratovanja i ljudske patnje??? kakvu korist imate od toga??? navedite mi samo jednu i možda promijenim mišljenje da tuđa muka nikom ne koristi...
Danas burka sutra opasan dinamitom I ode metro u Parizu.
Ne znam kako vama ali meni ovaj amko.amko ide na neku stvar! Dosadnije osobe ja ne upoznah!
Na koju stvar?
Na koju stvar?
BOSANSKI KONGRES...Ko su po tvom kriterijumu i šta su takozvani ISLAMOFOBI koje spominješ, šta je kriterijum da nekog staviš na spisak tih nekakvih "ISLAMOFOBA"?
BOSANSKI KONGRES, a je si li ti neki "lovac na islamofobe"? Koliko si ih "ulovio"?
BOSANSKI KONGRES....Zašto bi nekog Španci smatrali primatima i majmunima?
BOSANSKI KONGRES...Redovno primam tvoje e-mailove i čak komuniciram s tobom putem e-mailova... O čemu se radi ? Objasni mi to što pišeš "BIJELI CIGANI"? Šta je to?
BOSANSKI KONGRES kakav "stub srama"? Gdje je taj "stub"?
amko.amko.39! Spisak sam morao update-ovati, jer se pojavljuju novi islamofobi. Dakle, das slijedi spisak onih najprominentnijih islamofoba, a ujedno i divljaka. Jer nemojte misliti da vas Spanci i Holandjani gledaju kao civilizovane dok okrecete janjca ili krme na raznju - oni taj vas cin povezuju za ranom evolucijom i primatima, ukratko sa majmunima. Tako da ne mislite da imate neku privilegiju zbog svoje islamofobije. Spanci koji po vas-dan ganjaju bikove i krave i muce ih, i Holandjani koji su odobrili eutanaziju - svi su oni civilizovani, a vi, iako ste islamofobi, iapk ste majmuni za njih. Eto da znate. STUB SRAMA: pirgica zlatan.dokic g123t amko.amko.39 h8er. Dzema (na ***.ba-portalu se predstavlja kao “Vesna”) Winter25 mocartbl admir.begovic.520 basta boje sljeza hrvoje.hrvatinic.92 mirko.ros.90 denzel001
BOSANSKI KONGRES....Zašto bi nekog Španci smatrali primatima i majmunima?
pa vidis amko.amko39! Ti kad se napijes rakije brlje, najedes bijelog luka i okrenes kompletno krme na raznju - tebe kao takvog Spanci mogu samo vidjeti kao primitivca, divljaka, majmuna ili izrazeno terminom socijal-darvinizma kao "pimata" (ono sto je bilo prije homo sapiensa i homo erctusa). I to Spanci tako vide bez obzira sto oni sam po vas-dan bikove ganjaju, probadaju ih i muce u svojim tradicionalnim igrama. Poenta je u tome da u ovom slucaju vazi kulturni relativizam - i nema divljackog ili barbarskog naroda!
BOSANSKI KONGRES...Ko su po tvom kriterijumu i šta su takozvani ISLAMOFOBI koje spominješ, šta je kriterijum da nekog staviš na spisak tih nekakvih "ISLAMOFOBA"?
BOSANSKI KONGRES...Koji su to spiskovi što ih praviš?
Za ISLAOFOBE: Ono sto su vam nekad bili cigani da dokazujete narodu kako ste vi "civilizovani" danas su vam vehabije. A zasto se u toj svojoj civiliziranosti ne mjerite sa drugima? Pa ne mozete, jer ste u usporedbi s drugima bas divljaci i necivilizovani. Zamislite kako vas gledaju Spanci koji po vas-dan ganjaju bikove? Pa gledaju vas dok okrecete janjca ili krme na raznju kao sto gledaju i Arape - kao primate. Sve ima gore od goreg, ali vi ste posebne nesorte.
BOSANSKI KONGRES...Koji su to spiskovi što ih praviš?
BOSANSKI KONGRES...Ko su po tvom kriterijumu i šta su takozvani ISLAMOFOBI koje spominješ, šta je kriterijum da nekog staviš na spisak tih nekakvih "ISLAMOFOBA"?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
BOSANSKI KONGRES...Brini se ti za svoje e-mailove koje šalješ ljudima, nemaš pojma koliko su ti e-mailovi???
bosanski.kongres..Ti si vjerovatno onaj dr.Muhamed Bogorovac? O kojoj Republici pišeš? Znam da u Ustavu BiH postoji samo jedna Republika? Republika Srpska, ima li još koja u Ustavu BiH?Onom Dejtonskom?
bosanski.kongres. zašto me prozivaš?