Ne želim da me neko pogrešno shvati, ali (mi) muslimani moramo shvatiti da samom činjenicom odlaska u drugu zemlju važe druga pravila. Isto je i sa kršćanima i pripadnicima drugih religija, koji se moraju prilagođavati zakonima islamskih zemalja u kojima žive ili borave. Kome se ne ide na "nemoralni", "prljavi" Zapad i slično, neka ostane u udobnosti svojih "stanova" (Pakistana, Afganistana itd). Najlakše je reći kako se krše prava muslimana na zapadu, a kad neko kaže da se krše sva moguća ljudska prava u islamskim zemljama, argument je da je takvo uređenje i da njima tako odgovara.
Uz dužno poštovanje ali poređenje ti nema veze sa vezom. Islamske zemlje ze tako zovu jer populaciju većinski sačinjavaju muslimani, u zemljama koje navodiš od 90-100%. Dok u FRANCSUKOJ živi 6 MILIONA muslimana, populacija nekih 55 milona prema zadnjih podacima. Od toga Pariz 235 hiljada muslimana od 2 miliona stanovnika. Ostatak zapada: U Beču živi oko 140 hiljada muslimana, u Briselu živi oko 200 hiljada,u Kopenhagenu živi 63 hiljade muslimana, U Marseju živi preko 200 hiljada, u regiji Provansa-Alpe-Azurna obala živi oko milion muslimana. U Strasbourgu živi 20-tak hiljada muslimana. U njemačkom Berlinu živi 200 hiljada, Kelnu 120 hiljada, Hamburgu 110, Amsterdamu 180 hiljada, Hagu 70 hiljada, Svake godine porast za 3% , konstantno već 20 godina, i zašto nam ograničavaju prava, jer bi uz idealne uslove za razvoj religije kroz 20 godina činili pa čak i 50% stanovništva svakog većeg i glavnog grada Evrope.
Koji ba mi muslimani, nemam ništa zajedničko niti djelim kulturne vrijednosti sa ovim ljudima. Francuzi, slobodno sve protjerajte, čuj dođu u drugu zemlju još prave nerede. Nazad u vukojebine pa radite šta hoćete.
Prikaži sve komentare (200)