Komentari (82)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sad će mnogi spakirat kofere i reči yebeš ovu EU, ovdje i radit moraš ...???
Hahahahaha car si! Hahaha :)))
@Rolfo E hebiga Mister Rolf, de ti zi nama na bisansk....uhhh zaheba se, na hrvatski!!! :)
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Posteno. Mislila je da moze odraditi par mjeseci, pa se onda natovariti drzavi na grbacu godinama. A plus, ovdje nije spomenuto da doticna ima svedsko drzavljanstvo. Nema za nju zime...
Posteno u ovom slucaju, ima i takvih koliko hoces. Sta je sa osobama koje 10 ili 20 god. rade i kojima postotak place odlazi za ovakve stvari? Mislim, nitko ne moze znati sta se moze sutra desiti.
Rolfić, zašto tebe tako pogodi činjenica da je dotična rasplodna gospoja Nazifa prezimena Alimanović... U Švabiji bi joj isto bilo da se zove bilo kako... Shvati da ljudi žive i izvan BiH, i to bolji, pametniji i čestitiji ljudi
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Gospodo draga, ako za pola godine niste u stanju naći kakav-takav posao da preživite, treba vas deportovati s dunjaluka, a ne samo iz EU.
Ako u Njemackoj radis, placas i porez za slucaj ako ostanes bez posla, pa kada ostanes bez posla onda dobijas oko godinu dana pare za nezaposljene. A ova je sigurno dobijala jos u to vrijeme od biroa za zaposljavanje ponude za posao, a ona se nije prijavljivala, pa su joj zato i ukinuli. Ako radis u njemackoj, pa ostanes bez posla onda u prvoj godini dobijas novac za nezaposlenog, pa tek onda socijalu. Klix bi se trebao malo obrazovati u vezi zakona o radu u Njemackoj.
Pozdravljam odluku!!!! Cak 6 mjeseci je punop
Sad kad ovi novi "migranti" nauce citati i saznaju za ovo ima da nagule momentalno !
Allahov Poslanik s.a.v.s. je kazao: “Kada muškarac pozove svoju suprugu da zadovolji njegove potrebe, ona mora doći čak i onda kada je zauzeta oko kuhanja.” (Tirmidhi) *** Prvi korak u zadržavanju pokornosti je upozorenje. Ako to ne uspije popraviti suprugu, drugi korak je da suprug odbije dijeliti krevet s njom, što znači suspendiranje bilo kakvih intimnih veza. Ako je ovo nedovoljno treći korak se poduzima gdje suprug upotrijebi batine. “Svrha batina nije tu da se zada bol nego da žena dođe sebi i da se nanovo izgradi pokornost.” (Tirmidhi) *** Allahov Poslanik s.a.v.s. je kazao: “nemoj tući svoju ženu po licu ili na bilo koji drugi način koji bi ostavio masnice na njenom tijelu.” *** U slučaju neukrotive žene koju suprug nemože reformirati, najbolja solucija je odabrati drugu ženu. Isto to slijedi ako je žena bolesna, jalova, stara, ili ima nezdrav um ili ako jedna žena nemože zadovoljiti muškarčeve prirodne potrebe. U takvim slučajevima poligamija može dati odgovor (soluciju), ali Allahov Poslanik s.a.v.s. je kazao: “čovjek koji oženi više od jedne žene, a onda se snjima ne ponaša pravedno uskrsnut će s pola uma paraliziranog". ***
tebei jarane samo pi*ka na pameti...daće Bog
Elvirice pusti njega. Sta je tebi jutros na pameti?
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
pitanje ne vezano za ovo .. da li su vama preplatnicima HS kablovske iskljucili OBN TV ,meni ga od jutros nema. ??
ti si sretan covjek 😀😀😀😀 hahah
neka neka, i treba. to je taj mentalitet, daj samo da se nakaci na budzetsku sisu, a da sto manje radi... Nazifa da je u Bosni ostala bi garant bila neka vrijedna uposlenica opstine, kantona itd...SDA uhljebarskog kadra, naravno.
Naravno da treba , ako si migrant kao doticna onda povratak u zemlju (swe ili bilo koja druga ) koje si drzavljanin pa tamo lezi i dobijaj socijalu . Kako nasi spinuju price da navuku pobunu izbjeglica i migranata ?!?!?!
Socijalu ti mora dati ona drzava kojoj placas porez i koja ti postotak place svaki mjesec oduzima, izmedju ostalog i zbog ovog. Ne drzava koja tvojim radom nije dobila ni pola marke, kako kroz porez, tako ni kroz placu.
@Moreno83 Ok ! A ako radis samo 6mjeseci ili godinu ili 5 da li je duzna isplacivati ostatak zivota ? To drzava sama odlucuje sa svojim zakonima , a vjerujem da sve drzave imaju neki pisani zakon oko tog "vremenskog" roka koliko dugo i koliko para !?!? A toliko sam upoznao nasih u SWE , DK i ITA koji nepada im na pamet raditi nikako jer imaju dobre socijale , mnogi i penzije a ni dana radnog staza u toj drzavi !?!?
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
sve one koji nakon 6 mjeseci ne nadju drugi posao sutnuti nazad odakle su dosli
I zbog pohlepne Nazife popusise svi haha Balkanci... ma mi smo stoka najveca 😀😀😀😀
Gospođa je državljanka Švedske koja je pokušala iskoristiti njemački socijalni sustav a ne migrantica ili nešto drugo. Još je nije stid ići na sud?
Sve, samo da se radit ne mora ... Da je radila nikad nebi postala "samohrana majka čak 3 djece" ( naravno, djeca s tim veze nemaju, njih samo čeka pogrešan odgoj ) ...
Upravo tako halal passat.
Teska tema za jutra.. i ova Nazifa se pobunila bezveze, al sta ces valjda tako treba.