Svijet
125

Erdogan: Mi ne razdvajamo siromahe i bogate, Turke, Kurde, Bošnjake, crnce i bijelce...

Anadolija
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Turski premijer Recep Tayyip Erdogan danas je u gradu Manisi prisustvovao svečanom otvaranju niza projekata koje je turska vlada realizirala u proteklom periodu, a Trg Republike u ovom gradu bio je preplavljen desetinama hiljada građana koji su uzvikivali poruke podrške i zahvalnosti prvom čovjeku turske vlade, javlja Anadolu Agency (AA).

"Baš kao što nas uči historija, i kako su radili naši preci, s ponosom i čašću se svijetu predstavljali i danas postoji takva Turska. Ali ovakva Turska uznemirava neke krugove. Rastuća Turska i nova Turska uznemirila je kamatne lobiste, zagovarače krvoprolića i rata“, kazao je Erdogan.

Istakavši da je sve na zemlji prolazno, Erdogan je kazao da iza ljudi ostaju samo njihova djela, a da je želja i cilj njegove vlade da iza sebe ostave snažnu državu po volji građana.

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

"Mi ne radimo za svoje interese, niti za interese partije, nekog grada ili regije. Mi radimo za cijelu Tursku i njenih 76 miliona stanovnika. Radimo za njihov mir i slobodu. Mi ne razdvajamo alevije i sunije, siromahe i bogate, Turke, Kurde, Bošnjake, crnce i bijelce niti istočnjake i zapadnjake“, poručio je Erdogan.

Osvrnuvši se i na aktuelnu situaciju u Turskoj, Erdogan je poručio da će pravda, prije ili kasnije, biti zadovoljena.

Osvrćući se na navode o korupciji turski premijer je kazao kako vlada koja bi na bilo koji način bila povezana sa "takvim zlom ne bi mogla da izgradi 17 hiljada kilometara puteva u deset godina, dok je prije naše vlade u 79 godina izgrađeno šest hiljada i 100 kilometara puteva".