Komentari (260)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Tesla je najpametnij covjek koji je hodao zemljom!
Ja sam velika Teslin fan ,ali ne smijemo zaboraviti naucnike kao sto su Njutn,Lajbnic,Dekart,Maksvel,Faradej,Galileo,Abel,Ojler,Paskal i Gaus.Da njih nije bilo nauka bi bila dosta siromasna i Tesla ne bi imao na cemu raditi.
a niko o tome dae ustv elon srbin
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
1.rođen je u Austro Ugarskoj(Hrv.tek od 91 postoji) 2.otac mu je pravoslavni sveštenik 3.prije ustaškog šenlučenja trećina stanovnika "Hrvatke"su bili srbi.
Nitko to ni ne osporava... Elon je samo komentirao činjenicu da je Tesla postala broj 1 od el vozila u Hrvatskoj a prije toga je bio Renault.... Iznjeo je zanimljivu činjenicu onima koji ne znaju,da je bas taj auto koji je njegov nosi ime covjeka koji je rođen u toj zemlji (a roditelji su mu srbi) valjda je i on skuzio da se uvijek uvijedi jedna strana koju ne spomenu... Iato kao sto se mnoge posznate osobe svojataju... Evo bas Mate Rimac npr. Koji je rodjen u BiH ali su mu roditelji Hrvati
Normalno Bosnjak bio.
15 rimski careva je rodjeno na teritoriji današnje Srbije, znači li to da su oni srbi?
Ne, to ne znaci da su bili Srbi zato sto Srbija nije ni postojala u ta doba. Srbi s dosli na Balkan tek u razdoblju izmedju 6 i 7 vijeka. A u vrijeme kad je Tesla rodjen, Hrvatska je vec postojala, samo sto je bila pod okupacijom. Kontas li razliku?
Nihad teslić je bio sanđaklija ali to nećeš čuti u zapadu
Prvenstveno genije, s tim da etnički nije ni Hrvat niti Srbin, već pravoslavac Arumun ili ti Vlah (neuvrjedljivo).
Znaci I pop djujic he bio hrvat.
😅🤣
Sta je onda moj pujdo,kupljen na Zlatiboru a ganja zeca u Bosanskoj Gradisci?
Sve ponate licnosti na prostoru bivse juge srbi prisvajaju sebi.
e moj Emire, opravdavas stereotipe za Bosance. :)
Dovoljno govore svjedođbe skole u Karlovcu u kojima nema predmeta Srpski, samo Hrvatski i Njemački. Kako to da Hrvatska nije postojala ,ako su postojale Hrvatske škole i jezik ?
Tesla je bio sjajen i nije bio iz Srbije koja je bila pod Turskom nego iz danasnje Hrvatske koja je bila u Austro-Ugarskoj. I brzo je otisao s tog teskog prostora
Rođen u Habzburškoj Monarhiji, djetinjstvo i mladost provedu u Austro Ugarskoj Monarhiji ( nastala 1867.) po nacionalnosti Srbin Vlaškog porijekla (romanizirani starosjedioci, jezik nastao iz latinskog koji sa prelaskom na krščanstvo postaju Srbi i Hrvati.) Od 100 viđenih Srba 90 su Vlaškog porijekla. Planina u Bosni nosi ime po njima Vlašić. Musk drž se baterija pusti se historije.
Jah nece Musk moc spavat veceras sad kad si mu ocito lekciju 😂😂😂
Znaci rodjen pod okupacijom🤌
U svome životu Tesla je proveo ukupno 32 sata u Srbiji.
ima razlika izmedju etniciteta I nacionalnosti. prema tvojoj logici , u Jugoslaviji nisu postojali srbi ili hrvati ,nego samo Jugosloveni.
Srbi I Hrvati Su od iste kravlje balege, Koji je kotac povijesti podjelio na 2 dijela. Muslimani u K-SHS, oni koji su radi malo sadake prodali vjeru za veceru. Tako je nastao danasnji Sadakistan....
Previše šovinista i nacionalista na ovom portalu ,što jes jes.