Arizona
0

Dječaci brutalno silovali osmogodišnjakinju

Sarajevo-x.com
Mjesto zločina
Mjesto zločina
Vlasti u američkom gradu Phoenixu u državi Arizona bile su frapirane prijavom slučaja silovanja djevojčice koje su prekinuli policajci u jednoj ostavi.

Četvorica dječaka, uzrasta od devet do 14 godina, osumnjičeni su za seksualno uznemiravanje i kidnapovanje djevojčice, piše AP.

Istraga je pokazala da su dječaci 16. jula doveli žrtvu u skrovište, obećavajući da će joj dati žvakaću gumu. Nakon što je ušla, napali su je, i dok su je držali za ruke i noge kako se ne bi mogla opirati, jedan po jedan su je silovali.

"Bila je brutalno silovana oko 10 do 15 minuta", rekao je policajac Andy Hill.

Najstariji među napadačima, 14-godišnjak, optužen je po dvije tačke - kidnapovanje i seksualno napastvovanje. U četvrtak se pojavio u sudu, a još uvijek mu nije dodijeljen advokat. Ostaloj trojici od devet, deset i 13 godina sudit će se kao maloljetnicima.

"Ovaj užasno uznemiravajući slučaj prodrmao je našu zajednicu", kazao je tužilac Andrew Thomas. "Naš ured će tražiti pravdu za mladu žrtvu u ovoj srceparajućoj situaciji."

Kako je saznala lokalna policija, roditelji silovane djevojčice kritikovali su je zbog napada i okrivili za "sramoćenje porodice".

"Otac je socijalnom radniku u njenom prisustvu rekao da je ne želi u svojoj kući. Rekao je - vodite je, ja je ne želim", ispričao je Hill te objasnio kako su sva djeca u djevojčicinoj porodici porijeklom iz Liberije, a u nekim dijelovima Afrike i danas žene okrivljuju ako budu silovane, govoreći kako su se našle u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu. Porodice se obično odriču silovanih djevojčicu.

"Uznemirujuće je što dijete treba mjesto na kojem će se osjećati sigurnim, a prvo što biste pomislili je da će to biti njen dom, a ne pritvor", kaže Paul Penzone iz organizacije Childhelp.