SAD
0

Condoleezza Rice opet u Bijeloj kući - na sastanku s Obamom

FENA
Condoleezza Rice
Condoleezza Rice
Američki predsjednik Barack Obama u petak će se sastati s Condoleezzom Rice, bivšom američkom državnom tajnicom i prvom savjetnicom za nacionalnu sigurnost nekadašnjeg predsjednika Georgea W. Busha, objavila je Bijela kuća.

Obama i Rice će na privatnom sastanku u Ovalnom uredu "razgovarati o nizu vanjskopolitičkih pitanja", rekao je glasnogovornik Bijele kuće Tommy Vietor.

Rice boravi u Washingtonu u sklopu nacionalne turneje na kojoj predstavlja memoarsku knjigu o svojim roditeljima, prenijela je Hina.

Za razliku od bivšeg potpredsjednika Dicka Cheneya ili Busehevog savjetnika Karla Rovea koji su oštri kritičari Obamine administracije, Rice je izjavila kako su danas "teška vremena za SAD i svijet", te da Obama i njegovi suradnici "rade najbolje što mogu".

"Znam da je puno lakše ovdje vani nego što je tamo, to su domoljubi koji svakoga dana nastoje dati sve od sebe. Ne trebam im ja ništa govoriti. Mislim da te stvari nisu lake. Sada su stvarno teška vremena za SAD, za naš svijet, no ljudi rade najbolje što mogu", rekla je Rice gostujući u četvrtak u TV emisiji "Daily show", političkog satiričara Jona Stewarta.

Vezani članci