Snimio video posvećen njoj
0

Condoleezza Rice: Zaljubljenost Muamera Gadafija je bila jeziva

Sarajevo-x.com
Rice tokom posjete Libiji
Rice tokom posjete Libiji
Bivša državna tajnica Sjedinjenih Američkih Država Condoleezza Rice je zaljubljenost Muamera Gadafija opisala kao čudnu i pomalo jezivu, kazavši da je odahnula kada je shvatila da video, koji joj je bivši libijski vođa posvetio, nije nepriličan.

U svojoj novoj knjizi No Higher Honor: A Memoir of My Years in Washington napisala je da joj je Gadafi jednom prikazao video snimak posvećen njoj i naslovljen Afrički cvijet u Bijeloj kući, a libijski kompozitor je u njenu čast čak komponovao pjesmu.

Ranije ove godine, pobunjenici su pretresajući Gadafijevu rezidenciju u Tripoliju pronašli nekoliko albuma ispunjenih Condoleezzinim fotografijama.

"Fascinantno, čudno i pomalo jezivo", prokomentarisala je Rice cijelu situaciju u TV emisiji emitovanoj na CNN-u u srijedu.

Rice je otkrila da je, kada joj je tokom zvanične posjete Libiji Gadafi pokazao video uradak posvećen njoj, pokušavala razgovor zadržati na poslu.

"Moj posao je bio da odem tamo i obavim diplomatske razgovore. To sam i uradila, ali moram kazati da mi je trenutak kada mi je rekao da ima video bio strašan. Drago mi je da je na kraju sve ispalo uredu", kazala je bivša američka državna tajnica.