Svijet
81

Članica zloglasnog Zetas kartela: "Malena" je imala seks s obezglavljenim tijelima i pila njihovu krv

Klix.ba
Članica zloglasnog meksičkog kartela Los Zetas Juana, poznatija pod nadimkom Malena "La Peque" šokirala je svijet priznavši šta je sve radila žrtvama koje bi njen kartel zarobio. Juanino priznanje stiglo je iz zatvora u Baji u Californiji.

Dvadesetosmogodišnja Meksikanka rekla je kako je uvijek bila buntovnica te da je u tinejdžerskim danima postala ovisnica o drogama. Rođena je u Hidalgu u blizini Mexico Cityja, mjestu gdje je sigurnost nepoznata riječ.

Ostala je trudna kada je napunila 15 godina, s muškarcem koji je bio 20 godina stariji od nje. Da bi prehranila dijete radila je kao prostitutka dok nije otkrila opasni svijet kartela.

Na početku je samo dojavljivala kada i gdje ima policije osam sati dnevno. Ako bi joj nešto promaklo, svezali bi je i hranili jednim tacom dnevno. Tokom perioda dok je radila za njih svjedočila je užasnim zločinima, gledala je kako smrskavaju glavu čovjeka čekićem.

"Bila sam tužna i rekla sam sebi da ne želim završiti tako", rekla je Juana.

Vremenom je napredovala, a njena odbojnost prema krvi nije dugo trajala. Počelo ju je uzbuđivati kada bi ubila nekoga, samozadovoljavala se nad tijelima i pila njihovu krv.

"Imala sam seks s leševima bez glava. Koristila sam njihove dijelove tijela pa i tu glavu da se samozadovoljim", rekla je Malena koja čeka presudu.

Kartel Los Zetas, jedna od dvije najveće bande u Meksiku, počinio je neke od najmonstruoznijih zločina u posljednjih nekoliko godina, tokom kojih je u obračunima između kriminalaca i snaga sigurnosti poginulo blizu 60.000 ljudi. Nemaju nimalo milosti, otimaju, sakate i ubijaju sve ne vodeći računa da li je riječ o djetetu, starcu ili zreloj osobi.

Bandu Los Zetas formirala je grupa vojnih dezertera. Oni su u početku radili kao borci kartela Gulf, ali su se odvojili 2010. godine u krvavom obračunu s bivšim šefovima i osnovali svoju grupu.