Komentari (7)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kažem ja Staljinu previše sam star da bi ti mogao pomoći ali ti mogu dati jedan savjet - ako Crvena Armija ne oslobodi Pariz i London jednog dana će vas pljuvati oni zbog kojih ginu mladi Sovjeti.
Uskoro opet privođenje članova radničkih organizacija, udaranje kundakom, lov na sindikalce, isljeđivanje pod lampom, ilegalci, itd...
i to mi je neka demokratija, zabranjivati stranke, pih. mi ko fol najgori, a ispast ce na kraju da smo najbolji, isto ko u nadrealistima.
Pa kad covjek razmislja tako i dolazi. U doba srednjek vijeka su bile porodice, plemstva, princevi, kraljevi koji su imali \"moc od Boga\" i narod je bio samo tu da njima udovojlava, a oni su se mogli izivljavati na njemu. Dolazi do nekoliko radnickih revolucija gdje dlazi do \"ukidanja\" feudalnog doba, ali mislim da se opet tezi vratiti tom principu na neki \"finiji\" nacin. Politikom nekoliko porodica zeli da drzi sve pod kontrolom i \"zakonima\" da zabranjuju stvari koje su \"nelegalne\" odnosno koje njima ne odgovaraju.
Ovo će predstavljati uvod u diktaturu što zapravo i jeste buržoaska (predstavnička) demokratija.
Ne treba biti tvrdokoran u svojim stajalistima, ali socijalizam je puno bolje rjesenje nego kapitalizam. Ako ljudi postanu ekstremni onda to vis enije komunizam nego postaje Tiranija (Rumunija, Sjeverna Koreja, SSSR u doba Staljina) ali ako je socijalizam umjeren onda imamo ekonomski snazne drzave(Norveska, Svedska, Danska pa i Jugoslavija za vrijeme 80 - tih). Ako su tu desnicari tu je onda i mrznja prema drugima i ja tu ne vidim opstanka jer mi svi moramo da suradjujemo zajedno bez obzira na vjeru, naciju, boju koze, spol itd
Komunizam- palac dole