Ko je kriv?
1

Za 13 dolara kupio luksuzne minđuše iako ga je Cartier pokušao spriječiti u tome

B. R.
Cartierove minđuše koje je kupio Meksikanac (Foto: Rogelio Villarreal Jasso)
Cartierove minđuše koje je kupio Meksikanac (Foto: Rogelio Villarreal Jasso)
Meksikanac Rogelio Villarreal Jasso je bio izuzetno sretan kada je na internetu vidio da se minđuše luksuznog brenda Cartier prodaju s velikim popustom.

U izjavi za američki poslovni portal Business Insider ispričao je da je 1. decembra prošle godine na društvenoj mreži Instagram vidio da se minđuše od zlata i dijamanata prodaju za 232 pezosa ili 13 dolara. Odlučio je da naruči dva para ovih minđuša, a inače je riječ o nakitu čija je stvarna vrijednost 232.000 pezosa ili 13.675 dolara.

Prema riječima Jassoa, Cartier je pokušao intervenisati prilikom kupovine. Naime, nekoliko dana kasnije nazvali su ga iz Cartiera, kazavši mu da će njegova narudžba biti otkazana jer cijena na internetu nije bila tačna.

Uz izvinjenje, ponudili su mu šampanjac i novčanik za kartice, što je on odbio. Zatim je na Cartierovoj internetskoj stranici pročitao da se moguće obratiti nadležnim institucijama ako postoje problemi u isporuci kupljenog proizvoda.

List New York Times je objavio da se Jassoa žalio pred Agencijom za zaštitu potrošača, pozvavši se na jedan od zakona o zaštiti potrošača prema kojem je moguće tužiti dobavljača ako nisu ispunjeni uslovi kupovine. Problem je riješen tako što je Cartier izvršio narudžbu.

Jasso je prošle sedmice na društvenoj mreži X objavio fotografije isporučenih minđuša upakovanih u kutije s voštanima žigom brenda.

New York Times je naveo da su u Meksiku uobičajene pritužbe potrošača na kompanije koje mijenjaju cijene. Jasso je izjavio da jedan par minđuša želi zadržati za sebe kao uspomenu na ovo iskustvo dok je drugi par minđuša odlučio dati svojoj majci jer ona to "zaista zaslužuje", piše Business Insider.