Irska u šoku
0

Brat i sestra imaju dijete i planiraju da se vjenčaju

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Brat i sestra, koji već imaju dijete, planiraju da se vjenačaju krajem mjeseca uprkos pravnim zabranama, izvijestio je irski "Mail on Sunday".

Par poznat kao James i Maura u maju ove godine je otkrio da imaju zajedničkog oca. Isprva je to bio veliki šok i svi irski mediji su brujali o toj neobičnoj igri sudbine, no uprkos šokantnom saznanju James i Maura su odlučili da ostanu zajedno.

Sada planiraju da se vjenčaju, uprkos zakonskim zabranama. Tvrde kako žele ostatak života provesti zajedno i nije ih briga što će time prekršiti sve ljudske zakone.

"Već smo podnijeli zahtjev za vjenčanje i sva papirologija je u redu, tako da ćemo se moći vjenčati već krajem mjeseca. Planirali smo da se jedno drugome zavjetujemo za Božić, no odlučili smo da to učinimo što prije. Maura je već kupila vjenčanicu, a sin i ja ćemo imati ista odijela. Također, naručili smo i tortu, a isplanirali smo i medeni mjesec nekoliko sedmica nakon vjenčanja", kazao je James.

On je dodao i to da će vjenčanju prisustvovati samo dvoje svjedoka koji su upoznati s njihovom situacijom.

"Ne znam da li će naš otac, ili neko od članova porodice doći", istakao je James, dodavši da je njihov sin jako uzbuđen zbog vjenčanja iako i on zna za cjelokupnu, zamršenu situaciju.

Šokantno otkriće

James i Maura su djetinjstvo proveli u različitim gradovima, a upoznali su se preko zajedničkih prijatelja u jednom noćnom klubu prije nekoliko godina.

Nakon sedam dana druženja shvatili su da su potpuno zaljubljeni jedno u drugo, a dvije godine kasnije, kada je Maura ostala trudna, odlučili su živjeti skupa.

Kada se rodio njihov sin Mark, Maura je tražila od Jamesa da se pomiri sa majkom s kojom je još od djetinjstva bio u lošem odnosu. Tako je i saznao šokantnu istinu.

Naime, Jamesova majka Carmel se raspitivala o Mauri, o njenim roditeljima i tada je shvatila da Maura i njen sin imaju zajedničkog oca Tima.

Ispostavilo se da je Jamesova majka bila kratko u vezi s Timom, s kojim je ostala trudna. S obzirom da su raskinuli, preštjela mu je to, a kada se rodio njen sin James ona je već bila u vezi s drugim čovjekom, kojeg je i navela kao Jamesovog biološkog oca.

Međutim, Tim je nakon četiri godine saznao da Carmel ima dijete i pretpostavio je da je on otac. Stupio je u kontakt s Carmel i saznao istinu. Nakon nekoliko ročišta sud je odredio da se Jamesu ne kaže istina o biološkom ocu, a Tim je u dogovoru s Carmel odlučio da se ne miješa u život sina, jer je tada već i on bio oženjen i imao kćerku.

Kada su saznali istinu, James i Maura su bili šokirani. No, na kraju su odlučili da ostanu zajedno iako su polubrat i polusestra.

"Ako je zakon prešutio činjenice, i mi možemo učiniti isto. Ljudi nas mogu kritikovati i govoriti nam da nismo upravu, ali to isto moraju reći i za ono što je zakon učinio meni", kazao je James.