Jela velike količine
49

Margot Robbie savršenu figuru za ulogu Barbie postigla je pomoću jedne namirnice

N. C.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Film "Barbie" zaludio je svijet, a glavnu ulogu u ovom ostvarenju igra Margot Robbie. Nakon premijere filma jedan od najpretraživanijih pojmova na Googleu je dijeta ove glumice.

Slavna Robbie oduvijek slijedi dobro uravnoteženu prehranu koja uključuje nemasne proteine, vlakna i zdrave masti. Međutim, za ulogu Barbie, glumica je svakodnevno konzumirala jednu namirnicu.

Stručnjakinja za zdravlje kože Jasmina Vic otkrila je kako je Robbie, prije i za vrijeme snimanja filma, jela fermentiranu hranu poput kiselog kupusa.

Prije više od dvije hiljade godina fermentacija je bila jedna od metoda pomoću kojih se hrana čuvala od kvarenja. Kiseli kupus nastaje upravo uz pomoć fermentacije, te zbog nje nudi više prehrambenih i zdravstvenih koristi od svježeg kupusa.

Kiseli kupus bogat je i vitaminom C i željezom, a oba doprinose zdravom imunološkom sistem. Redovno konzumiranje kiselog kupusa može vam pomoći izgubiti kilograme i održati težinu. To je dijelom i zbog toga što kiseli kupus, kao i većina povrća, ima malo kalorija i sadrži mnogo vlakana. Dijeta s visokim udjelom vlakana duže vas održava sitima, što može pomoći da prirodno smanjite broj kalorija koje pojedete svaki dan.