Svijet
0

Bradara: Prijedlog za izglasavanje nepovjerenja Vladi neće biti prihvaćen

FENA
Lidija Bradara (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Lidija Bradara (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Predsjednica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Lidija Bradara kazala je kako na današnjem kolegiju toga doma, koji se održava u Mostaru, neće biti prihvaćen prijedlog za izglasavanja nepovjerenja Vladi Federacije BiH.

"Prijedlog za izglasavanje nepovjerenja, koji je sredinom jula predložio SDP, će pasti. Što će SDP raditi u budućnosti, ne mogu komentirati, ali pravo svakog je da pokreće inicijative. Međutim, mislim da je to dodatno zbunjivanje javnosti što nam u ovom trenutku ne treba", izjavila je predsjedavajuća Doma naroda Parlamenta FBiH prije početka kolegija toga doma.

Njeno je mišljenje da ovoj vladi treba dati šansu.

"U međuvremenu smo imali tri sjednice i dosada se pokazalo da Vlada ima podršku u Domu naroda, a nadam se da će tako biti i ubuduće", ocijenila je Bradara.

"Kad se Vlada stabilizira nadamo se da ćemo se početi ponašati odgovorno", dodala je Bradara,

"BiH je odabrala evropski put, a on ne nudi alternative. Na tom putu ima dosta obaveza. Kao Dom naroda donijeli smo 26 zakona i odluka koji se tiče i ekonomije i svakodnevnog života građana. Pred nama je i rebalans budžeta u kojem je Vlada predvidjela pravce samozapošljavanja i prvo zapošljavanje mladih u BiH. To su projekti kojima se trebamo posvetiti, kao i izgradnji boljih ekonomskih i socijalnih uvjeta za sve građane BiH te se manje baviti politikom", zaključila je Bradara.

Ona je najavila i sljedeću sjednicu Doma naroda za prvu polovicu oktobra.

Predsjednik Kluba predstavnika iz reda hrvatskoga naroda u Domu naroda FBiH Tomislav Martinović izjavio je, također, kako će prijedlog za izglasavanja nepovjerenja Vladi Federacije BiH biti odbačen, odnosno kako "nema šanse da prijedlog bude prihvaćen".

Kolegij Doma naroda Parlamenta FBiH BiH danas bi trebao razmatrati i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o doprinosima, te Prijedlogu odluke o izboru predsjednika, zamjenika predsjednika i članova radnih tijela Doma naroda.