Godinu dana Vlade FBiH
207

Nikšić zadovoljan prvom godinom premijerske funkcije, govorio o dostignućima i međusobnom povjerenju

S. Š.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin NIkšić održao je konferenciju za medije povodom prve godišnjice rada Vlade FBiH.

"Za tri dana će biti godinu dana rada Vlade FBiH. Prije njenog formiranja, to je bilo vrijeme ozbiljne krize, zastoja, blokada. Kako na domaćem planu, tako i na evropskom putu BiH". kazao je Nikšić.

Pohvalio se da sada postoji atmosfera međusobnog povjerenja, jedinstva i jako korektnih odnosa kod donošenja odluka i Nikšić naglašava da to smatra upravo najvećim uspjehom.

Podsjetit ćemo, formiranje Vlade FBiH uslijedilo je nakon nametanja odluka visokog predstavnika Christiana Schmidta.

"Krenuli smo otvoreno, sa željom da obnovimo porušene mostove međusobnog povjerenja, da rušimo tabue o nemogućnosti saradnje. Rješenja iznalazimo kao tim. Svi moramo činiti kompromise kako bismo išli naprijed", poručio je Nikšić.

Nabrojao koji su zakoni usvojeni, kakvi koraci su napravljeni u gotovo svim segmentima. Naglasio je da je nulti prioritet vlade zakon o suzbijanju kriminala, odnosno njegova implementacija.

Nakon Nikšića, obratili su se pojedini federalni ministri koji su govorili o dostignućima i pozitivnim pomacima u svojim resorima.