Komentari (67)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
I onda se čudimo zašto svijet ne reaguje na to što Izrael otima tudju zemlju i ubija narod jednostavno jer su i oni tako nastali. Zivis tu hiljadama godina dodju bijelci i pobiju sve što ostane drže u rezervatima ko životinje i nemaš pravo glasa. To je ta demokratija.
"Demokratija" je grčka riječ (demos-krateo ili narod vlada) gdje je pravo glasa imao svaki, ama baš svaki SLOBODAN građanin. Ostali koji nisu bili slobodni, koji su bili porobljeni, mogli su samo da duvaju u iste onakve vuvuzele kao i Aboridžani... Znači ovo u Australiji je školski primjer demokratije.
Nemate pojma o čemu se radi ali vidim stručnjaka na sve strane . Nije ni čudo gdje smo i šta smo postali sa ovolikim znanjem . Ovo nema veze sa pravima nikakvim .
Inkvizitori,okupatori.
Ovi bi ko Hrvati! Manje ih od 10%, a imaju 33% prava? 🤣
nema povlastenih samo ista prava za sve, to sto su autohtoni ne cini ih pametnim nego skolovan i castan covjek treba da upravlja, autohtonost ne znaci da si pametan.kod njih barem funkcionise sitem i svako ko radi protiv drzave ide u zatvor a ne kao kod nas
🤮
Ovi bi ko Hrvati! Manje ih od 10%, a imaju 33% prava?
fasisti
Ovi bi ko Hrvati! Manje ih od 10%, a imaju 33% prava?
Sta ocekivat od potomaka ljudskog sljama i dna drustva. Svakom drugom je pra pra baka bila prostitutka, a pra pra djed sluzio kaznu u Australiji
Kako ce kolonijalisti priznati da su porobili autohtono stanovnistvo??? To smo vec vidjeli u USA. Isti je odnos prema indijancima, kao i ovdje u Australiji prema Aboridzinima.
Genocidasi na svakom kontinentu jbt
Koji su to fašisti, a ko fol demokrati!
To je ta zapadna demokratija, koja autohtone narode drzi u rezervatima. Demokratija koja stoljecima pljacka prirodna bogastva drugih naroda...demokratija u kojoj zivot boja koze odredjuje vrijednost zivota...
Fašizam se najviše manifestuje u demokratskim državama poput Australije, Kanade, SAD i sličnih
Nekada me plaši ta demokratija o kojoj govore najrazvijenije drzave svijeta
Eto to je slika savremenog zapadnog fašistickog svijeta.Za te starosjedioce su namijenjeni rezervati.Građani koji se tretiraju kao divljaci žive u nemogucim uslovima. Stvorili su aparthejd u Palestini i sada rade neviđeni genocid nad palestincima.
ovaj zapad tako zvani je najvece zlo, samo otimaju i kad im odlucis reci ne onda te napanu ali polagano im ponestaje snage
Polako se vracamo starim korijenima primitivnog covjeka i bezakonja
Kolonizatori ostaju kolonizatori