Komentari (28)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
I onda kada mi neko kaže, da Kinezi nisu dosjetljivi !!! PS: Nadam se da će se brat Kinez oporaviti :( .
Iako u situaciju kakvoj jeste on je sretan covjek da ima takve ljude oko sebe.
vala doktore ako ti je to tako istina za tebe, eto ti lajk...ali nesto me nemozes ubjediti za vecinu tvojih kolega ps: imam masu rodjaka doktora, pa znaaam ih, znam ih u dusu i znam ih na poslu sta rade a i gdje sve putuju tokom godine - NE NA SVOJE TROSKOVE... :-)
Onda, eto ti lajk.
@Hipokrat To je generaliziranje. Ja živim isključivo od svog rada tj. plate i toplog obroka. Da zaradim više otimam se za dežure. I uvijek mi je interes pacijenta na prvom mjestu. I najviše me ispunjava kada vidim da sam nekome pomogao. Tako radi i većina mojih kolega.
Corpus Hipocraticum: "U času kada stupam među članove liječničke profesije, svečano obećajem da ću svoj život staviti u službu humanosti. Prema svojim učiteljima sačuvat ću dužnu zahvalnost i poštovanje. Svoje ću zvanje obavljati savjesno i dostojanstveno. Najvažnija će mi briga biti zdravlje mojega pacijenta. Poštovat ću tajne onog tko mi se povjeri. Održavat ću svim svojim silama čast i plemenite tradicije liječničkog zvanja. Moje kolege bit će mi braća. U vršenju dužnosti prema bolesniku neće na mene utjecati nikakvi obziri vjere, nacionalnosti, rase, političke ili klasne pripadnosti. Apsolutno ću poštovati ljudski život od samog začetka. Niti pod prijetnjom neću dopustiti da se iskoriste moja medicinska znanja suprotno zakonima humanosti. Ovo obećajem svečano, slobodno, pozivajući se na svoju čast."
Zašto to lijepo ne objasniš svojim kolegama, a prvenstveno samom sebi, kada sljedeći put budete čekali kovertu od pacijenta ili rodbine mu, kako bi odredili lijekove koji su vam na raspolaganju, obezbijedili najbolji tretman, kao i aparate koje imate na raspolaganju. Jasno je da ste za diplomu vrijedno učili i radili i ako smatrate da niste dovoljno plaćeni pa čekate koverticu od pacijenta kako bi se potrudili, e to je problem socijalne politike i državne vlasti koja određuje sredstava za zdravstvo, a ne pacijent koji nema za kovertu.
nedo Bog nikom,tobe jarabbi tobe estakfirulah
@ares.kane Kakve veze imaju doktori sa ovim? Ovo je problem socijalne politike države. Ne određuju ljekari koji će se lijekovi plaćati ili medicinski aparati kao u ovom slučaju. To određuje državna vlast koja određuje sredstava za zdravstvo. I većina ljekara se nije "dokopala diplome" već za nju vrijedno učila i radila.
Svaka ima čast za požrtvovanost. Nadam se da će im biti doniran taj aparat.
Kina se prije deset godina odrekla svakog socijalizma i komunizma. Niti imaju više plansku proizvodnju, niti postoje više prava radnika, niti pravo na stanovanje niti zdravtstvo. Od tog društveno-političkog uređenja ostalo je još jedino ime partije na vlasti.
Idiote,ovdje je riječ o Kinezu,mada ni Japanci ne zaostaju.
A ALI NEGO NO VEĆ su veznici prije kojih se stavlja zarez, ovako se zbunih pa pročitah da apart ručno izrađuje kineze...
Japanci se ne predaju,nevjerovatno!
komunizam najsirovijeg kapitalizma,šta drugo reći...
Toliko o komunizmu i "bratstvu&jedinstvu", gdje su mu sada "drugovi" da pomognu!? Sreća pa ima prave roditelje i familiju, elhamdulillah!!
mogu i sa biblijom probati, isti rezultat