Satiričan prilog
70

Zoran Šprajc: Hrvatima uopće nije problem kad ih Srbi biju, samo je važno da im pritom pjevaju

L. S.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Voditelj i novinar Zoran Šprajc se u emisiji "Stanje nacije" na RTL-u odlučio satirično našaliti na račun Hrvata, opisavši njihovu specifičnu vezu sa susjedima u Srbiji.
"Dok čekamo još lijepih božićnih vijesti iz Hrvatske pogledajmo šta se zbiva u Srbiji", najavio je tako početak emisije dok je u pozadini izdvojen videosnimak srbijanskog trepera Dragomira Despića, poznatijeg kao Desingerica, zabilježenog u jednom od opatijskih klubova.

"Oprostite ovo nije bilo u Srbiji, nego u Hrvatskoj. To vam je sad skoro isto pa nije uvijek lahko raspoznati odakle stižu ovakve vijesti, ali kad su već stigle da kažemo da je ovo bio nastup popularnog srpskog trapera Dragomira Despića, zvanog Desingerica u jednom klubu u Opatiji. Desingerica je, evo vidjeli ste, oduševio kvartersku mladež koja je osobito oduševljena kada ih lupa tenisicom po glavi", opisao je Šprajc.

Mnogi ovakav nastup srbijanskog trapera smatraju neprimjerenim, a Šprajc je ocjenu Despićevog nastupa u Opatiji dao na svoj satiričan način.

"Eto vidite kako Hrvatima zapravo uopće nije problem kad ih Srbi biju, to jest tuku, samo je važno da im pritom pjevaju, pa onda nek tuku i po glavi nema veze, a mi cijeli rat imali oko toga. Samo su nam trebali zapjevat, a mi bismo odmah ruke digli", izjavio je Šprajc.

Spomenuo je i da se u Srbiji održavaju izbori, komentirajući da je izvjesno ko pobjeđuje jer "kao i u Hrvatskoj uvijek pobjeđuje jedan te isti Aleksandar Vučić, to jest Andrej Plenković".

Osvrnuo se i na nedavnu Vučićevu predizbornu kampanju u kojoj on izdavaja svjetski poznate osobe kojima je dao srpski pasoš ili neko priznanje.

"Znači, aj ti sad nemoj glasat za Vučića, pa čovjek dobio na svoju stranu i lorda Voldemorta, odnosno Ralpha Fiennesa, a osim toga komšija nam je postao i Steven Seagal koji je također dobio srpsko državljanstvo. I kako ćes ti to sad pobjediti", istaknuo je Šprajc.

U tom kontekstu je spomenuo i poznatog bh. glumca Emira Hadžihafizbegovića.

"Hrvatsku putovnicu od stranih glumaca i zvijezda jedino je htio uzet Emir Hadžihafizbegović. Dobro ajde, i to nije baš nešto. Nije baš Steven Seagal, ali daj šta daš", iskazao je hrvatski voditelj.