Interpolova potjernica
0

Uhapšen Igor Krstović, jedan od vođa Škaljarskog klana u Crnoj Gori kojeg su 2020. pokušali ubiti

SRNAKlix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Crnogorska policija uhapsila je po Interpolovoj potjernici visokorangiranog pripadnika kriminale grupe koja je djelovala na teritoriji Crne Gore. Riječ je o Igoru Krstoviću, za kojeg se sumnja da je jedan od organizatora mafijaškog klana.

Iz Uprave policije Crne Gore saopštili su da je za muškarcem I. K. podgorički Interpol raspisao potjernicu zbog sumnje da je izvršio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlaštena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet droge.

Crnogorski mediji prenose da je riječ o Igoru Krstoviću, koji je u januaru 2020. teško ranjen nakon čega je vrijeme provodio na liječenju u Njemačkoj i Turskoj. Za pokušaj njegovog ubistva tada odgovaraju pripadnici kavačkog klana, koji su i uhapšeni.

Krstović je osumnjičen i za više krivičnih djela iz oblasti pranja novca, kao i za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i izazivanje opšte opasnosti.

U hapšenju osumnjičenog učestvovali su službenici Sektora za borbu protiv kriminala, Specijalnog policijskog odjeljenja i Odjeljenja bezbjednosti Budva.

Vijesti.me pišu da je Krstović jedan od šefova podgoričke ćelije poznatog Škaljarskog klana, a crnogorska policija je za njim tragala od kraja novembra prošle godine kada je izbjegao hapšenje.

U tadašnjoj akciji su uhapšeni Saša Anđušić i Boris Dobrović zbog sumnje na počinjenje krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca.

Oni navode još i da je Krstoviću pretresan stan dvije godine prije nego što je ranjen, kada je označen i kao sigurnosno interesantna osoba. Oduzeta su mu tada dva skupocjena automobila, mačeta, kupoprodajni ugovori, kriptovani telefoni i drugo. On je također bio dio ekipe, koja je 2017 godine u diskoteci Trokadero maltretirala poznatog crnogorskog sportistu i sina jednog od tadašnjih najviših vladinih funkcionera.