Komentari (95)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
bas sam imao kuratu srecu da ostanem u ovom jadu od države.
o sreci mi nemoj pricat' koje sam ja srece da postanem direktor bakija niko ne bi umro tri godine...
'Zahvaljujući' Srbiji ,Bošnaka je najviše u dijaspori!
Sta pokusavas reci? Srba je jos vise u dijaspori.
Шта? Највише држављана БиХ има у Србији?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ovo neka klix matematika. Ako u bosni živi 4 miliona ljudi. Onda bi van Bosne moralo da živi 2 miliona, da bi svaki treći živio van. E sad odakle nama 6 miliona ljudi to niko ne zna. Jedino da uključimo onih 6 miliona u Turskoj koji su otišli prije 120 godina i više.
Sve to stoji, ali mi nisi dao odgovor, da li bi ti isao raditi, da mozes otici u penziju? (legalno, nelegalno nije bitno)
Hahha,najveci mi je VIC DA SRBIJA IMA skoro 7 mil, Pa ti Srbi nastoje sve da SLAZU,da KRIVOTVORE. Raska Oblast preko 90 % stanovniostava cine ALBANCI Sandzak Preko 90 % stanovnista cine Bosnjaci Vojvodina preko 70 % stanovistva cine Madjari i Hrvati. Dajte bi Bogati recite od KUDA Srbija ima skoro 7 mil, hahhaha
Ne znam kako da ti objasnim jer ocito imas neka vrlo uvrijezena misljenja po tom pitanju ali... Nacija i nacionalsnost nisu ista stvar. Gradajanin Sjedinjenih Americkih Drzava je Americke NACIJE. Nacionalnost mu moze biti sve od Albanca do Zimbabveanca. Isto vazi i za gradjane Srbije, BiH, Hrvatske itd. Najozbiljnije! Ne zajebavam te.
nemozes ti to njemu objasniti...jos mu bakir nije objavio da je rat zavrsio
u zadnje vrijeme svaka druga vijest iz ove agencije andaolija a sve žive gluposti i neistine. I svaka druga rečenica počinje riječju "prema". prema ovom, prema onom.
Razlog više da ne ulazimo ni u kakve Unije, Tito je bio pametan, EU nije, ne pomaže niti će pomoći BiH-problem :suviše smo mali da išta promjenimo
@MrBega: Upravo to razlog zasto ce nam EU dobro doci - jer smo suvise mali. Ne sad sto smo mali pa se ne mozemo snaci sami u velikom svijetu. Mjok. Mali su i Trinidad i Tobago. Nego zato sto smo suvise mali da se mozemo oduprijeti kad nam dodju i kazu "Dosta vise. Ne mozemo vas vise gledati takve. Jebete se tu 20 godina od rata i sta ste postigli - nista. Zivite ko u Somaliji i sve malo-malo pa napravite neko sranje koje i nama smeta. Evo vam lista sta morate da zadovoljite zakonski do sljedeceg utorka do 12-nula-nula. Kako cete to uraditi nit nas interesuje nit nas boli ***. Ako to ne obavite do tad odsjecamo vas od svijeta u svakom pogledu dok se ne opametite. Sretno vam bilo i uzivajte jeduci travu."
U Grckoj nije bio rat, Španiji, Bugarskoj. EU uz pomoc MMFa nas je u saradnji sa lokalni mafio-politicarimo uvalile u dugove koji rastu. Slovenci su bili jači kad su ulazili u EU nego danas. Na kraju sve je to klasna borba, odnosno produbljivanje razlike između "imača" i "neimača"
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Ponovo netacni i smesni podaci. Agencija anadolijla, iako nemam nista protiv Turaka, mi je strasno sumnjiva i uvek iznosi neke cudne podatke i spinuje sa vestima. Bosna(posto se bavim statistikom) nema vise od 3,2/3 miliona stanovnika, zato je dijaspora jos brojnija u odnosu na broj stanovnika, jer ne zivi danas u Bosni 4 miliona stanovnika. Tu gde ste napisali 1,3 miliona dijaspora, dodajte jos tih 700k koji zbog popisa niste racunali i oduzmite Bosni trenutno toliko stanovnika i poklapa se , 2 miliona dijaspora i 3,3 miliona u zemlji. Znatno viseise od SRB procentualno, a i logicno je. Procentualno najveca dijaspora na svetu verovatno.
A svaki dijasporac ''plače'' kako mu je teško...
Ps. Sebi su sami sebe protjerali vani , haha !
Srbi*
a ko je tebe protjero?
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Ja sam jedna od tih bosanaca.
Sutra bih se ispalio da mogu. Bez foliranja. Gledajte ovo - Sinoć gledam dbevnik i govori se kako Hrvatska ulazi u EU 1. jula (svima nam je poznato), zatim se navodi kako se ubrzavaju pregovori sa Srbiju i određivanje datuma za priključenje EU (nešto se žuri EU, a nas se preskače), Crna Gora je na odličnom putu da postane član. Samo ćemo mi postati rupa ovdje... Hrvati u BiH imaju putovnice i od 1. jula će biti građani EU, Srbi u BiH imaju srbijanske pasoše i sutra kad' Srbija uđe u EU i oni postaju državljanima EU. Ko će naje*ati, ne treba pogađadati 2 puta. I ovo nije slučajno što radi!!!
jest...jest...medjunarodna zavjera protiv ludih bosnja. mi smo ti opasniji za svjetski poredak nego asteroidi,komete,ledeno doba. cak nas se i svjetska banka boji a obama pada u napad panike kad mu se spomene rijec bosnjo. na zadnjem tajnom sastanki trilateralne komisije donijeta je unilateralna odluka da se bosnje zaustave.
Da dino, bilo ili ne sarkastično s tvoje strane.. Bošnjaci se zaustavljaju i pravi se prostor za buduću "Balkansku Palestinu". To naš "vrh" ne konta, a tek narod. Narod je ko stoka. Ne zna ko je ni šta je ni kako da se izjasni na izborima. Treba nas istrijebiti kad' mozga nemamo.
PRIKAŽI ODGOVORE (10)
Ova vijest je u najmanju ruku smjesna. i NESITINITA.Hrvata u svijetu ima barem 10 milijuna prema zadnim informacijama KANADSKE IMIGRACIJE koja je obuhvatila 123 Drzave svijeta u kojima zive Hrvati. Evo u Kanadi imas 380 hiljada Hrvata, u USA imas preko 600 tisuca Hrvata, Chile ima oko 270 Hiljada, Argentina 250 Hiljada, BiH ima oko pola Milijuna,u Njemackoj imas oko 300 hiljada, oko 300 hiljda imas u Austriji gdje zive Gradiscanski Hrvati,MAdjarskoj imas oko 100 tisuca. Svicarska 100 tisuca,u Australia ima oko 250 hiljda. Prema tome NEZNAM ODAKLE OVAJ PODATAK, Mogli su barem vijet prepisat OD KANADSKOG INSTITUTA ONTARIO Htrvatske EMIGRACIJE,imaju najnoviji podaci,1,i 2 generacije
U BiH ima pola miliona hrvata ako ćeš računati i one s drugog svijeta
Kako god ,tu je negdje cifra, Vise je nego POZnATO DA HRVATA U SVIJETU IMA SKORO 3 puta vise nego u Hrvatskoj,racunajuci i 2 generaciju
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
A što niste napisali da svaki drugi šošon , ups , sandžaklija živi u Sarajevu !?
Još kad bi pomogli našu zemlju ti dijasporci,bili bi bogatiji od Kuvajta...
Dijaspora godisnje salje u Bosnu svake godine milijarde! dolara, time je najveci investitor. Pitanje je da li bi bez dijasporaskog kesa drzava uopste mogla opstat´. Evo dobrog clanka: http://www.oslobodjenje.ba/ekonomija/dijaspora-spasava-ekonomije-bih-i-srbije
@cptn.: "Milijarda" ne znaci nista. Pisi to kao procenat BDP/GDPa. Prema procjeni Centralne banke izadje na oko 13-14% GDPa. Sto bi bilo da je od svakih 100 maraka 13 maraka sadake. No to je cifra bazirana samo na transferima preko banke. Koliko se donese u kesu, robi, donacijama... Opet prema procjeni banke, to dodje na oko 19% GDPa. Tj. Svaka peta marka u svakom novcaniku u BiH je od sadake. A to su opet prilicno konzervativne procjene. Vrlo lako je stvarni broj daleko veci i blize svakoj cetvrtoj pa i svakoj trecoj marki.
Kakav smo mi narod boze me sacuvaj kad neko moze da napise da neko nebi vidio nikad evrope da nije srba.Sram vas i stid bilo pa vi niste svjesni sta pisete.Sramota,malogradzanstvo i nekultura na zavidnom nivou.
Evo ja imam 2 brata, a svi smo u BiH. Ove inormacije nisu tacne :D