Razlog više da ne ulazimo ni u kakve Unije, Tito je bio pametan, EU nije, ne pomaže niti će pomoći BiH-problem :suviše smo mali da išta promjenimo
@MrBega: Upravo to razlog zasto ce nam EU dobro doci - jer smo suvise mali. Ne sad sto smo mali pa se ne mozemo snaci sami u velikom svijetu. Mjok. Mali su i Trinidad i Tobago. Nego zato sto smo suvise mali da se mozemo oduprijeti kad nam dodju i kazu "Dosta vise. Ne mozemo vas vise gledati takve. Jebete se tu 20 godina od rata i sta ste postigli - nista. Zivite ko u Somaliji i sve malo-malo pa napravite neko sranje koje i nama smeta. Evo vam lista sta morate da zadovoljite zakonski do sljedeceg utorka do 12-nula-nula. Kako cete to uraditi nit nas interesuje nit nas boli ***. Ako to ne obavite do tad odsjecamo vas od svijeta u svakom pogledu dok se ne opametite. Sretno vam bilo i uzivajte jeduci travu."
U Grckoj nije bio rat, Španiji, Bugarskoj. EU uz pomoc MMFa nas je u saradnji sa lokalni mafio-politicarimo uvalile u dugove koji rastu. Slovenci su bili jači kad su ulazili u EU nego danas. Na kraju sve je to klasna borba, odnosno produbljivanje razlike između "imača" i "neimača"
Prikaži sve komentare (95)