61-godišnja zvijezda
58

Tom Cruise snimljen bez majice na odmoru, stručnjaci sumnjaju da je imao operativni zahvat

L. R.
Tom Cruise (Foto: EPA-EFE)
Tom Cruise (Foto: EPA-EFE)
Tom Cruise je snimljen tokom odmora u Mallorci, gdje je pokazao svoje isklesano tijelo, ali stručnjaci su primijetili da je glumac navjerovatnije imao neke operativne zahvate.

Naime, 61-godišnji glumac je pauzu od snimanja odlučio iskoristiti na popularnom španskom odredištu, gdje je je bio u društvu s rediteljem Alejandrom Gonzalezom Inarrituom s kojim trenutno radi na novom projektu.

Unatoč impresivnom izgledu, fanovi su uočili da mu je koža na jednom dijelu opuštena. S tim u vezi, plastični hirurzi su za medije objasnili o čemu je riječ. Plastični hirurg David Hill naveo je da bi opuštena koža mogla biti posljedica liposukcije.

"Obično, ako s vremenom smršavite prirodnim putem, koža će vam manje biti opuštena imat ćete manje nepravilnosti jer je to postupni gubitak kože. Budući da je neposrednija, kod liposukcije koža nema vremena za kontrakciju pa bi opuštena koža Toma Cruisea mogla biti obilježje liposukcije. Međutim, ako je imao zahvat, operacija je dobro obavljena", objasnio je hirurg Hill.

S druge strane, hirurg Howars Sobel ne može sa sigurnošću reći da li je Cruise zaista bio na liposukciji.

"Opuštena koža koju vidimo na fotografijama, samo je prirodni znak starenja. Od bilo kojeg 61-godišnjaka biste očekivali da će imati opuštenu kožu, jer kako starimo, gubimo tu elastičnost naše kože. Područja vaših prsa, te područja ispod prsa, koža oko rebara i trbušni mišići vrlo često prvi gube elastičnost, pogotovo kod muškaraca", objasnio je.

Inače, poznato je da Tom Cruise nastoji održati fizičku formu, ne samo kako bi mogao glumiti zahtjevne uloge, nego da bi održao zdravlje. Ranije se govorilo da on slijedi petodnevni plan vježbanja koji uključuje tri dana treninga s utezima i kardio aktivnosti, a da dva dana ima aktivnosti poput planinarenja ili mačevanja.