Komentari (72)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ko god šta zatraži od nas, mi dajemo. Mi smo merhametli narod. Ima se, može se...
Bas smo kao kurve i da nam g...ce zatraze mi bi dali...
Mi smo qrva...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Bome puno za čitat. Kasnije ću dok uhvatim zalet
Naslov i uvod i dovoljno!
hocemo i Kardeljevo nazad
Po ovim mapama iz 1878 (Berlinski kongres) područje koje je imala u svom posjedu Crna gora je dio od Bara dole prema Albaniji, a ostalo je pripadalo A-U monarhiji odnosno BiH i Hrvatskoj (Prevlaka) znači nije samo sutorina naša već mnogo više, a komunistički dogovori ništa ne znače pogotovu jer nigdje napismeno ne postoji trag o takvoj razmjeni teritorija, zato hoćemo sve i HN i ostala naša područja gotovo do Cetinja
Sutorina je naša do 1947... Naši su i dijelovi Dalmacije pod Tvrtkom. Sve to treba vratiti...
Bitno je ono sto je nase-vase pod Izetbegovicima
A sta ces sa Dalmatincima? Objasniti im kako su Bosnjaci katolicke vjeroispovjesti? :)))
Toliko pojasa da ovi nasi novopeceni bogatasi mogu graditi vikendice, to se pod hitno mora vratiti
Sutorina je naša.
@ Sinan Glavom i bradom Bosanac a ti????
Eto odakle dođe kodno ime Sradončića , (Šćepoševići) :))
Ni ovo sto imamo ne cijenimo
Nikakav sporazum potpisivati na štetu Bosne i Hercegovine. Uz dužno poštovanje prema Crnoj Gori, ali granice svih Socijalističkih republika u SFRJ su utvrđene u AVNOJ-u, a one prema Berlinskom kongresu iz 1878. Nekakvi kafanski dogovori između dva čovjeka koji apsolutno nisu imali nadležnost da prekrajaju granice ne mogu poništiti te pravne akte. Mi se moramo boriti za svaki kamenčić koji pravno našoj zemlji pripada, kao što se i drugi bore, jer ne tražimo ništa tuđe ili da nam neko nešto pokloni
Jesi ikad cuo za stav Banditerove komisije o AVNOJ-evskim granicama?
@Dorn pročitaj cijeli komentar pa ćeš shvatiti. Odluke AVNOJ-a je priznala FNRJ po svom osnivanju i oni su pravni akti te države. Ustav BiH jasno kaže da su granice određene u AVNOJ-u i zvanične granice BiH. U tim granicama je BiH i priznata i primljena u UN. Ne može kafanski dogovor između dva pojedinca biti pravno jači od toga nikako. Uostalom, ako se ne možemo dogovoriti, ima međunarodna arbitraža pa neka ona presudi ko je upravu a ko ne.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Oprostite, ali ja na ovim slikama ne vidim taj izlaz na more od 7 kilometara... samo nako brdo?
Ako ćemo isrkeno, sama činjenica da tu danas postoji granica tri nezavisne države je takva sramota za sve nas da je bolje da o tome ćutimo nego da se raspravljamo čija su dva kvadratna kilometra. Takođe je sramota i to što turska agencija Anadolu može da objavi ovakav članak za potpaljivanje sukoba i podela na naslovnoj strani jednog od vodećih regionalnih portala. E sada, ako se nervirate što je ova granica kod Herceg Novog nacrtana posle prijateljskog dogovora par komunističkih lidera, samo da vas podsetim kako su na teritoriji Srbije crtane granice 1945. godine. Na teritoriji koju je Kraljevina Srbija unela u Jugoslaviju 1918. godine nacrtana je republika Makedonija i autonomna pokrajina Kosovo. Stim što je Kosovu dodato i nekoliko čisto srpskih opština na severu koje geografski pripadaju Kraljevu i Raškoj. Isto je to obavljeno drugarskim dogovorom komunističkih autoriteta, bez ikakvog zanja javnosti i bez pitanja naroda.
nije Sutorina Bosna već Ercegovina
...ko je 47-e mislio da će se juga raspast...
Svi, osim nas...
...nemojmo pretjerivat...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
opet nas nasi s*** ... mi ocigledno nemamo ni brige ni pameti , mada sad imamo samo ovo prvo