Tadić o hapšenju Mladića
0

'Srbija više ne skriva ratne zločince'

FENA
Predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je u četvrtak da Srbija svakog dana dobija različite obavještajne podatke o Ratku Mladiću i da je riješena da uhapsi tog haškog optuženika, te da je u prošlosti bilo slučajeva skrivanja ratnih zločinaca, no da toga više u Srbiji nema.

"Svakog dana dobijamo različite informacije o Mladiću i kada budemo sakupili dovoljno podataka uhapsit ćemo ga", rekao je Tadić, a prenijela agencija Reuters.

On je izjavio da je "Srbija apsolutno riješena da se obračuna sa svakom vrstom kriminala, uključujući ratne zločine".

"U prošlosti je bilo slučajeva kada su političari skrivali neke ljude, ali više ne krijemo nikoga. Srbija je proglasila rat protiv kriminala", naveo je predsjednik Srbije.

Predsjednik Srbije je u četvrtak obećao "najopsežniju i kompleksnu borbu" protiv organiziranog kriminala u protekloj deceniji, i pozvao druge države iz regije i EU da podrže ove napore.

Tadić je, otvarajući 6. godišnju ministarsku konferenciju o saradnji u oblasti granične sigurnosti u jugoistočnoj Evropi, istakao da će Srbija u toj borbi protiv organiziranog kriminala angažirati sve nacionalne resurse.