Komentari (172)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Otišla Crna Gora, Kosovo, paće i Vojvodina , Sandžak.....sve je to kazna za velike apetite devedesetih!!! Kako radiš tako ćeti se i vratiti!!
@granica na drini: Jbg moram da te razocaram kada kazem da Vojvodina i Genocidna nece biti na istom politickom nivou, pa dzabe ti to poredis hihihihihihi :)))))
Samo se vi simjte ovo može bit jako opasno ua Bosnu jer Srbi gube teitoriju neću d aulazim da čli ta teritorija njima propada ili ne ali na ovaj način se stvrapogodno tlo za nacionaliste koji će narodu opbećati da će vratiti kosovo i Vojvodinu a onda će i Bosna najebat
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Ohoho, ostade Mala Srbija.
E ne znam...
Ovi Srbi treba da dignu spomenik Titu. Da on nije protjero Njemce i ostale iz Vojvodine danas nje u sastavu Srbije ne bi bilo.
SLOBODA ZA VOJVODINU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mali lopovi (koji su nekada bili veliki lopovi), ne mogu vise krast, posto su na vlast dosli drugi veliki lopovi. Stoga su odlucili da naprave svoju malu avliju, da bi u njoj ponovo bili veliki lopovi i mogli ponovo krast. Valja vratit pare onima koji su ih doveli na vlast. Svako ko vjeruje drugacije strasno je naivan... autonomije, kantoni, republike, entiteti...
Iza svega ovoga stoje tajne sluzbe zapada, to je valjda i debilima jasno ... ustvari, na osnovu vasih komentara vidim da to i debilima nije jasno !!! ;)
Ogromni su vojni interesi od kapitalnog znacaja, i zato smradovi sa zapadne nece ostave Srbiju na miru. Ne postoje nigde na svetu tako krupni vojni interesi od kapitalnog znacaja kao sto u Srbiji postoje. Hteli to neki da priznaju ili ne, svidelo se to nekima ili ne, Srbija je najvaznija tacka na svetu. Ja ne verujem da ce zapad uspeti sa ovom idejom da se olabavi Vojvodinu. Ameri su zgrabili Kosovo, a Rusi ce sa gasovodom zadrzati Vojvodinu.
Vojvodina se svakako zvala Socijalistička Autonomna Pokrajina Vojvodina, sa naglaskom autonomna. Nema se sta pricati
Ajmo malo istorije: Vojvodina nikad nije bila nikakva republika niti je postojala tacnije pod tim imenom. Pretecu danasnje Vojvodine su stvorili Srbi koji su zivjeli u Autro-Ugarskoj, i 1848. joj dali i naziv-Srpska Vojvodina, kao srpska autonomna oblast unutar A-U, a nestankom te drzave Vojvodina je postala dio Kraljevine Srbije i ujedno i SHS. Ne postoji niti je postojala nikakva istorijska regija niti republika po nazivu Vojvodina, to su stvorili sami Srbi prije manje od 200 godina i kasnije se borili za njeno pripajanje Srbiji. I zasto bi sad isti ti Srbi gledali da tu istu Vojvodinu odvoje od Srbije?
Nije bila ni Republika Srpska pa nas koce u svim reformama. ... tako je to
Protesti ili setnja na koje je izaslo manje od 30 ljudi, koje traze federalizaciju Srbije a ne odvajanje Vojvodine (jer Ustavom Vojvodina nema pravo na nezavisnost, pa to ne smiju da spomenu). Ako su to prostesti, ja sam avion. Druga stvar, ista ta vojvodjanska partija (VP) nije presla cenzus ni za pokrajinski parlament, dok je vecina Vucicev SNS u pokrajini. U gotovo svim opstinama i gradovima Vojvodine apsolutna vecina su Srbi. Da nastavim ili cete jos kolektivno da svrsavate na "raspad" Srbije?
Sto manja Srbija to vece sanse za mir i prosperitet na Balkanu.
separatisticke teznje srbije su uzrok ovog kaznjavanja i bolnog cijepanja teritorije... pitanje je da li ce i vojvodini biti dato zeleno svjetlo - ako vucic nastavi ovim tokom nece . ako zatalasaju, ostace i bez vojvodine .
DOSELICE VAM SE IZ RS CETE U VOJVODINU PA TAD SE VOJVODINA MOZDA NE ODVOJI HAHAHAHA
Ocito prema vecini komentara da se poznata muslimanska dvolicnost pokazuje na djelu.....kao oni tamo mogu a ovi ovde ne,kao mi njima zelimo da su ko nokia a mi cjeloviti BiH,kao svi drugi u Srbiji imaju pravo na odvajanje a kod nas zaboga ni u kom slucaju jer ovde su vjekovne granice a tamo kao nisu,mi se njima smijemo mijesati u unutrasnje stvari a ako to pocnu ovi iz Srbije to je odmah za vojnu intervenciju....E pa gospodo malo ste se za***,ocigledno da niste u stanju od silne mrznje prema nama susjednoj i prijateljskoj zemlji vidite kakvo je brojno stanje Srba od ukupnog broja stanovnoka u Vojvodini,pa tako ako bi i bio moguc referendum za odvajanje zavrsio bi katasrofalno po separatiste i autonomase jer se njene pristalice broje u procentima do deset posto sve ostalo znaci sitnica od devedeset posto su oni koji ovu pokrajinu vide i dalje u sastavu Srbiji,sta dalje,podrzavati pravo manjine da pravi svoje drzave pa ok,evo ajmo za pocetak napraviti BiH kao federaciju drzava,jel ok.
E eto tebe cemo pitati jesmo li ili nismo zasluzili.........
Znaci kad je uz uvazavanje i postovanje RS ja nisam za osamostaljenje ali kad je na ovaj nacin uz mnogo uvreda na racun mog naroda,ja sam itekako za samostalnost,zato nastavite da nas provocirate,vrijedjate i ponizavate,mozete koliko hocete ali necete dokle hocete........
Vojvodina ima pravo na nezavisnost, samo ako glasa cijela Srbija ZA to. Kada bi se svi odvojili koji zele, onda bi od drzava ostale samo opcine. Ljudi ne shvataju da je snaga u velikim drzavama. Kao mal si niko i nista i mozes biti samo bijeda.
Vojvodina da, RS ne - Vojvodina ima drugaciji ustav od RS-a, bas kao sto to imaju i Skotska a i Katalonija. Za odvajanje RS-a nema zakonske regulative - ako ima: onda mi je navedi da i ja procitam.
Vojvodina naša dika biće republika !!!
Srijem, Banat, Bačka, tri srca junačka, vratite se kući.
Ista ta vojska je bila pred vratima Banja Luke i da je bilo pravde sada ne bi bilo republike srbijanske ili kako već zove, nego bi se svi zgurali u srbiju, a BIH bila neovisna. Spasila vas Amerika i tko zna tko još..