Protivi se Kurtiju
193

Predstavnica Bošnjaka na Kosovu Duda Balje neće podržati istospolne brakove

B. H.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Zastupnica u Skupštini Kosova Duda Balje, a ujedno i predsjedavajuća Komisije za ljudska prava, ravnopravnost spolova, nestale osobe i peticije, kazala je da neće promijeniti svoj stav u vezi s glasanjem o dopuštanju braka osobama s istog spola.
Zastupnica Balje za kosovski FrontOnline kaže da uprkos pritiscima koje najavljuje premijer Albin Kurti da će se lično angažirati u osiguravanju glasova za donošenje novog Građanskog zakona, neće promijeniti svoj stav.

"Ne mijenjam svoj stav", kratko je kazala Duda Balje za FrontOnline.

Pred zastupnicom Baljem, zastupnik VV-a Gazmend Agusholli izjavio je za FrontOnline da će ponovno glasati protiv Građanskog zakona koji dopušta izvanbračnu zajednicu osobama istog spola.

S druge strane, premijer Kurti je rekao da je odluka o sastanku Vlade donesena oko ovog pitanja.

"Naporno ćemo raditi da to prođemo u vrlo skoroj budućnosti. Za to ću lično izgraditi parlamentarnu većinu – a za to ću tražiti široku podršku i oporbenih stranaka. Odluka o sazivanju vlade po tom pitanju je već donesena," kaže Kurti.

Kurti je rekao i da to rade nakon Crne Gore, koja građanima nudi pravo na građanske zajednice istog spola.

"Dopustite mi da vam dam primjer. Kosovo će uskoro imati za cilj postati druga država na Zapadnom Balkanu, nakon naših susjeda Crne Gore, nudeći svojim građanima pravo na građanske zajednice istog spola", naglasio je Kurti.