Nanesene mu povrede
19

MUP Srbije: Istražuju se okolnosti smrti osumnjičenog u slučaju ubistva Danke Ilić

A. Ku.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
MUP Srbije se oglasio o smrti Dalibora Dragijevića koji je bio jedan od osumnjičenih u slučaju ubistva Danke Ilić. Za tijelom dvogodišnje djevojčice se još traga.
U saopćenju se navodi da pripadnici MUP-a po Srbije po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo Dalibor Dragijević osumnjičen u slučaju ubistva malene Danke.

Navode da policijski službenici u ovom postupku postupaju u skladu sa zakonom i ovlaštenjima.

"Ukoliko bude ustanovljeno da je bilo zloupotreba i prekoračenja ovlašćenja prilikom postupanja prema preminulim D. D., Sektor unutrašnje kontrole pokrenut će odgovarajuće zakonske mere protiv onih koji su prekršili zakon i policijsku etiku, a javnost će o tome biti blagovremeno obavještena", kažu.

Također ističu da su se u pojedinim tabloidima pojavili tendenciozni i netačni naslovi koji za cilj imaju vršenje pritiska na pripadnike MUP-a koji svoj posao rade profesionalno i u skladu sa zakonom.

Podsjetimo, iako je prvobitno bilo potvrđeno da je Dragijević preminuo prirodnom smrću, desio se šokantan obrat te je ustanovljeno da je preminuo usljed nanesenih povreda u periodu kada je bio u pritvoru.