Jure Radić
0

'Očekivana sporija gradnja Pelješkog mosta'

FENA
Usporavanje izgradnje Pelješkog mosta moglo se očekivati s obzirom na trenutnu ekonomsku situaciju, rekao je sinoć čelni čovjek Instituta građevinarstva Hrvatske (IGH) Jure Radić komentirajući neslužbene informacije da Vlada privremeno odustaje od izgradnje tog mosta.

Radić je u telefonskoj izjavi u trećem Dnevniku HTV-a rekao kako to nije ni prvi ni zadnji put da Vlada odustaje od nekih infrastrukturnih projekata, ali i kako je uvjeren da će se s gradnjom Pelješkog mosta nastaviti za neko vrijeme.

S tim u vezi podsjetio je i kako je Račanova vlada 2000. odustala od gradnje autoceste do Splita te da se tada govorilo da će se u tunelu Sv. Rok saditi šampinjoni, "a sada se vozimo tom cestom."

Na tragu toga izrazio je uvjerenost i da će se Pelješki most sigurno za neko vrijeme izgraditi i "omogućiti Dubrovčanima da do svog grada dođu kroz svoju zemlju".

Oštro je opovrgnuo medijske navode da su projektanti i izvođači mosta, tvrtke IGH i Konstruktor, koji su poslovno povezani s kompanijom Profectus Vićenca Blagaića, suvlasnici miliona četvornih metara zemljišta na Pelješcu i okolici, rekavši kako je riječ o zemljištu u dubrovačkom primorju koje je 50 kilometara udaljeno od Pelješkog mosta i koje su kupili puno prije nego što je projekt Pelješkog mosta uopće i zamišljen.