Regija
17

Naređena DNK analiza automobila sa oružjem kod Vučićeve kuće, na terenu policija i forenzičari

Klix.ba
Foto: RAS Srbija
Foto: RAS Srbija
Pripadnici policije, antidiverzione jedinice i forenzičari jutros su u mjestu gdje je nađen arsenal oružja u blizini porodične kuće premijera Aleksandar Vučića u Jajincima, prenosi Blic.rs.

Kako je javio RTS, po nalogu nadležnog tužilaštva naložena je DNK analiza, a trebalo bi da budu skinuti otisci prstiju sa naoružanja koje je jučer nađeno u šumi, kako bi se otkrio razlog zašto se našlo u blizini porodične kuće premijera Srbije Aleksandra Vučića koji je sinoć prebačen na sigurnu lokaciju.

Sve oči uprte su u Bezbjednosno-informativnu agenciju, navodi RTS i podsjeća da informacije BIA-e očekuje ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i drugi članovi vlade, kao i sam premijer koji je jučer rekao da se prije informacija BIA neće oglašavati.

U šumi u blizini porodične kuće srbijanskog premijera policija je jučer po prijavi mještana Jajinaca našla oružje u sanducima u kojima se čuva ova vrsta naoružanja.

Policija je pronašla zolju, četiri ručne bombe i 100 komada municije kalibra 7,62 milimetara. Nađena je i municija za automatsko naoružanje i snajper, kao i između deset i 15 metaka nepoznatog kalibra.

Zolja, ručni bacač, koja služi za uništavanje oklopnih vozila, tenkova ili blindiranih automobila, nađena je 15 metara prije skretanja za kuću oca Aleksandra Vučića, na mjestu gdje zbog konfiguracije terena mora da se uspori.