Regija
9

Iz Air Serbie tvrde da vatre nije bilo: Na avionu se desio tehnički kvar

Klix.ba
Air Serbia je saopćila da je tokom jutrošnjeg leta avion JU 100 iz Beograda za Banju Luku pet minuta nakon polijetanja posada ustanovila tehnički problem i demantuju da je bilo vatre.

Avion koji je jutros poletio iz Beograda za Banju Luku, vraćen je na beogradski aerodrom zbog tehničkog kvara, izjavila je PR Air Serbie Maja Gedošev.

Gedošev je navela da je pilot 20 minuta poslije polijetanja, procijenio da je povratak na beogradski aerodrom najbezbjedniji za putnike.

Ona je demantovala pisanje medija da se zapalio jedan motor i istakla da se ništa ni u avionu, ni na njemu nije zapalilo i da nije bilo nikakve vatre.

Podsjećamo, ministrica građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović, rekla je jutros da se avionu "Air Serbie" na putu za Banju Luku zapalio motor i da je hitno prizemljen. Ona je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekla da niko od putnika nije povređen, a da se uzroci kvara na motoru istražuju.

Avion je sa aerodroma Nikola Tesla trebao poletjeti jutros u 6:50, a krenuo je u 7 sati. Ubrzo nakon polijetanja avion se vratio zbog tehničkih problema, pa je krenuo u 9:05 sati.