20 godina hrvatske samostalnosti
0
Hrvatska je integrirana u asocijacije slobodnog svijeta
Komentari (29)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@nada da ti objasnim: hrvatska je na evropskom kontinentu i ima 1300 otoka sad će EU lopine sve to fino da pokupuju turske nije u evropi i nemaju evropske \"običaje\" tako da evropi ne treba dodatni problem na leđima
kruna Europe je u stvari kruna Gospe Marije 12 zlatnih zvjezdica Krscanski klub
@JNA Nisi u pravu, pogledaj primjer moldavskih Rumunja. Zbog toga već na nekim hrvatskim portalima (Net.hr) možeš pročitati komentare koji govore o tome da će bosansko-hercegovački Hrvati i moldavski Rumunji biti najpovlašteniji građani EU. Prvenstveno zbog toga jer će moći ravnopravno konkurirati za radna mjesta u svim zemljama Unije, a njima u njihovim državama (BiH i Moldaviji) ostali Europljani neće moći konkurirati.
@hrvat.pz a kako se ti osječaš kao Hrvat na zemlji bosanskoj i državi Bosni? da ti pomognem: ima jedan grad, zove se Zagreb, sve ti je jasno ;)
jel ja to vidim izljeve ljubomore ovdje..ha??netko je ljubomoran...ha nemojte bit uci ce te i vi u eu 2030god...a bosanski hrrvati se biti najpovlasteniji narod u eu,,,bit ce izvan eu a imat ce prava jednaka ako ne i veca nego stanovnik eu...tako da ostala dva naroda ce biti nesto kao niza vrsta naspram bh hrvata!...naravno za srbe i bosnjake otvorene su sve baustele..kao i uvijek do sada...
nisi ti dobro upucen drug. Papa nije vrhovni poglavar protestantima, niti ga respektuju kao takvog. Protestantske crkve su autokefalne i imaju brojne demoninacije. Prvo je nastao na tlu danasnje Njemacke, a onda se sirio Evropom. Jedino im je zajednicko vjera u sveto trojstvo, ali i tu ima nijansi od jedne do druge protestantske crkve. Zivotne filozofije su im potpuno drugacije u odnosu na Katolicku crkvu. Izmedju ostalog protestanti odobravaju abortus, toleriraju gay ljude, cak ima tu i tamo i gay svecenika kod protestanata, promovisu razvoj nauke i tehnologije, radisni su i skromni. Protestantska drustva su poznata kao \"melting pot\". Papa i Vatikan su im vazni kao lanjski snijeg!
Koja cast, uskoro ce i Hrvatska da daje kredite Grckoj, Portugalu, Spaniji i Irskoj... EU zudi za problemima... pristupa joj jos jedna zemlja koja nema rijesena granicna pitanja sa susjedima (jedan od odnovnih uslova), rjesena pitanja nacionalnih manjina, imovine drugih drzava ... mislim EU je dosljedna u postovannju uslova koje je sama postavila...
@ red_moon druze da ti ja kazem da si upravu da ce se odnos RH promjeniti u nekim politickim pogledima prema BiH da.. samo mislim da si pogresno shvatio koncept.. EU gradjani mogu imati pasos svoje zemlje i pri tome zivjeti unutar EU logicno ali ako kao takav zelis da zivis izvan EU npr s Hrvatskim pasosem moras preuzeti pasos zemlje u kojoj boravis ili biti evidentiran kao stranac u toj zemlji sto povlaci godisnje izvlacenje vize placanje i stajanje u redu za istu.. ali naravno tu je jos i opcija preuzimanja pasosa zemlje u kojoj se nalazis ili selidbe u susjednu RH i potraznja stalnog boravka.. mislim da ce politka RH tu pokazati koja je \'ljubav\' u pitanju prema Hercegovcima BiH kad po koji put pokaze hladna ledja.. npr bi mogli naglo donijeti zakone da se putovnica ne moze produziti osim ako je stalni boravak u RH.. eto cisto primjer jedan dakle to je takodjer laka opcija.. ali eto vidjeti cemo.. pozdrav i tebi druze
dobro zboriš, protestanti su prije bili čisti katolici, od katolika su i nastali u engleskoj za vrijeme kraljevine, da bi ih poslije još neke zemlje slijedile itd... uglavnom razlika je beznačajna. bitno je da je samo jedan poglavar, a to je papa kojem se svi spuštaju na koljena, ljube mu ruku i kojeg svi slijede. kao i ovaj ulazak hrvatske u EU, čijem se ulasku nijedna protestantska zemlja ne buni, jer se samo mogu klanjati vjeri i načelima iz koje su proizašli, a to je katolička vjera.
Pa nisam bas siguran, kako neki pisu ovdje da je Papa urucio kljuceve Hrvatskoj za ulazak u EU. Za neobavjestene ovdje a da znaju za nadalje, vrijednosti na kojima se temelji ono sto se zove EU su vrijednosti koje su proistekle iz protestantskog krscanstva, a ne Rimokatolicke crkve. EU je vecinski protestantska unija zemalja. Protestantizam je nastao kao jaka reakcija ne svo zlo koje je Vatikan vijekovima cinio po Evropi. Demokratija, duh poduzetnistva, kapitalizam, ljudska prava su proistekli iz protestantske filozofske misli, a ne od Vatikana.
Prije neki dan premijerka je, u razgovoru sa biskupima Komaricom i Puljićem, najavila da će ulazak Hrvatske u EU značajno promijeniti i odnos Hrvatske prema BiH Hrvatima, što znači da hrvatska neće više biti pasivni promatrač zbivanja nego branitelj prava hrvatskog naroda, u skladu sa dejtonskim sporazumom. Čestitke i braći Hrvatima u BiH, jer i oni postaju sasvim ravnopravni državljani EU, sa svim pravima koja iz toga proizlaze. Pozdrav iz Samobora.
uskoro ce banana postati kora od banane hahahah
da si se vise obrazovao, umjesto sto si primao nebuloze koje su ti razni crkvenjaci usadjivali u glavu, znao bi nesto i o svjetskoj ekonomiji.
ZBOGOM ŽOHARI
samo se dobro isplačite, bit će vam lakše. i ja bi da znam da mi zemlja neće ući u eu ni za 75 godina.
čuj, turska ekonomska sila. koji si ti retard. zapad je pun turaka koji dolaze zaraditi neki euro, o čemu ti brljezgaš???